Clara Lindqvist bloggar om livet i skärgården

Okategoriserade

Våren

24 Apr , 2021, 10.08 Clara Lindqvist

 


Tänk att få bo i ett land där man varje år får börja på nytt. Varje vår får vi uppleva hur de mörka kvällarna blir ljusare och ljusare och det är inte mer mörkret som jagar in en om kvällarna, utan mer det faktum att man måste lägga sig. Naturen vaknar till liv ett löv i gången och det är alltid lika spännande att följa med. Vilken vårblomma kommer först och hur mycket i år? Har ramslöken överlevt och hur är det med malvan jag planterade i höstas, kommer den att komma upp i år?

Varje vår går man omkring i trädgården och spanar in alla de växter man är säker på att kommer upp på samma ställe år efter år och sedan letar man förväntansfullt efter livstecken på sådant man är lite mer osäker på eller växter man sådde på hösten.


Och vilken lycka att kunna sitta ute en vårmorgon och kunna njuta av sitt kaffe. Kaffet smakar helt annorlunda när man kan avnjuta det samtidigt som man lyssnar på de kärlekskranka skäggdoppingarna, bofinkarna som ännu äter av de solrosfrön som finns kvar på fågelbrädet, på humlesurr och samtidigt låter man alla vårdofter fylla ens sinnen .
Och att äntligen kunna sätta sig i en öppen båt och åka iväg. Man är närmare vattnet och man känner sig fri när man kan styra sin egen båt.


Kalle skulle helst vara ute dygnet runt, det finns så mycket att se och så mycket att upptäcka att han inte hinner komma in. Växthuset är ett bra ställe att vila i, då är man inomhus men ändå ute. Men det är så svårt att vila när det alltid är någon humla eller fjäril som surrar och flyger omkring och då måste Kalle upp.

I dag är det grått och trist men de senaste veckorna har varit helt fantastiska och alla dessa soliga dagar vi haft ger oss löfte om den sommar vi nordbor väntar på alla år. Vi plockar fram trädgårdsmöbler , krukor , parasoll och planerar för allt som sommaren skall innehålla. Särskilt i år är man ännu mer längtansfull än vanligt. För nu hoppas man att man äntligen skall kunna börja träffa folk och kunna sitta ute tillsammans med någon annan än sin familj. Hoppas, hoppas !!!

Läs också

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *