Clara Lindqvist bloggar om livet i skärgården

Okategoriserade

Första gången som det var nära att jag inte kom på jobb

22 Sep , 2017, 19.57 Clara Lindqvist

 

Satt i all sköns ro och åt morgonmål då jag plötsligt ser en blixt och inser att det åskar ute. Jag går ut för att kolla läget och inser att åskan är nära.
Hm, vad göra? Måste på jobb och borde alltså gå genom skogen i ett åskväder som ligger på…

Vill absolut inte bli sen till jobbet så biter ihop tänderna och börjar gå. Då skriker Jöje att han kör mig med vår egen båt till Simsalös förbindelsebrygga.

Men jag kan säga att det var inte roligt att gå ut på bryggan då det blixtrar och dundrar och smäller på samma gång. Kom till slut till Matilda båten som går till Gumbo från Simsalö och chauffören Andres har radion på. Det märkliga är att det kändes mindre skrämmande i en större båt när radion spelade musik än att vara i vår båt och höra och nästen känna åskan.Samma var det sen på fastlandet, man har radion på och det blixtrar nu lite här och där men det känns absolut inte som att vara ute på sjön,huu!!

Så på något sätt kände jag mig som haren som sätter huvudet i busken och då är det ingen fara=) Men det här är nog första gången som jag höll på att bli sen från jobbet på grund av vädret.

Läs också

5 kommentarer

 1. Barbro skriver:

  Till all tur kunde jag vänta tills det gått över.

 2. Marias Memoarer skriver:

  usch då! Jag älskar åska, men vill nog varken gå i en skog eller vara på sjön i en liten båt just då..! Helst inomhus eller i en bil, det känns tryggare.

  • Clara Lindqvist skriver:

   Definitivt, var stor skillnad att komma till sin bil och sitta där och ren när jag kom till Pörtö lines båt och han hade radion på så var det annorlunda!

 3. Mumin skriver:

  Jag har oxå prövat på att bo i skärgården. Det var längre bort från stan än Sibbo, helt otroligt att man kom i tid till jobbet, men hade nog tur med vädret det året ända fram till sista okt. Men nåja, i övrigt gick det inte alls som i Strömsö med den saken. Härligt ändå att läsa din blogg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *