Clara Lindqvist bloggar om livet i skärgården

Okategoriserade

Nu kommer våren

9 Apr , 2021, 07.04 Clara Lindqvist

 

Så här såg det ut vid Galtsten mellan Opanholmen,Söderkullalandet och Simsalö i går när vi kom hem med Sibbe.

Och tio timmar tidigare kl.6.45 på morgonen såg det ut så här. Det var riktigt svårt att prata med sina medpassagerare då det var så hårt ljud från all is. Fortfarande är vi många som åker Sibbe ut till skärgården och tillbaka igen. Så det är många som jobbar från holmen eller som pendlar.

Och så här såg det ut för exakt en vecka sedan då jag åkte Sibbe för första gången på skärtorsdagen. Då sade Jöje att det nog int tar mer än några veckor så åker vi egen båt och det ser ju nog ut som så. När det varit sådana vårar att menföret tagit flere veckor, då blir man trött och irriterad på att inte kunna röra sig som man vill men två veckors menföre är bara skönt.

På många håll kan det ändå vara svårt att komma ända till sin brygga eftersom isen där ligger längre kvar.Här skulle man nästan kunna åka mellan isflaken men isflaken är förvånansvärt starka ibland så även fast det ser ut som att man lätt åker mellan flaken kan det nog vara lite besvärligt ändå. Och i många vikar kan man ännu försiktigt gå på isen.

Men snart är det nog öppet vatten och med det kommer våren till skärgården. Vilken helt underbar känsla varje , varje år när man inser att nu kommer våren!

Läs också

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *