Clara Lindqvist bloggar om livet i skärgården

Vilken lyx att kunna gå hem.

De senaste veckorna har jag haft en ovanlig lyx. Jag kan promenera hem över isen! Det betyder att jag inte behöver komma överens om något med någon överhuvudtaget utan jag bara åker ner till Gumbostrand och så traskar jag hem. Det är en konstig frihetskänsla som känns helt fantastisk.

Dessutom har det varit helt otroligt fint väder så det har bara varit att njuta av olika solnedgångar medan man promenerat. Vägen ut till Simsalö har varit hård och bred så det har varit lätt att gå. Ofta brukar det vara ganska lös snö och då är det tungt att gå.

När jag hade kommit ända hem en kväll så såg jag på nätet att en järv hade sprungit omkring på isen alldeles nära. Nå, jag tror inte en järv anfaller så lätt men lite obehagligt var det nog. En gång för många år sedan så gick jag hem sent en kväll och såg en hund springa över isen långt borta. Hm, tänkte jag sen, en hund…?? Och så gick jag så snabbt jag bara kunde hem.

Nu har det ju regnat hela dagen så idag kände jag mig som Mika Myllylä i kärret när jag gick hem men det är bara bra motion=)