Clara Lindqvist bloggar om livet i skärgården

Okategoriserade

Nu blåser storm därute och stänger sommarns dörr

18 Oct , 2021, 21.59 Clara Lindqvist

 

Mitt fina växthus som Jöje och pojkarna byggde för några år sedan är en riktig sommardröm. Jag hade länge drömt om ett växthus och när det väl stod klart, var det nog allt jag kunnat drömma om. Jag har inte köpt något till växthuset utan allt har jag fått och några få saker från loppis. Känns bra att kunna bygga ett ” hus ” och inreda enligt återvinningsprincipen.

Nu när jag haft växthuset i många år och den har använts till mycket så märker jag att den även fungerar som en tankebild om det ljuva sommarlivet. Så fastän jag inte suttit i växthuset på över en månad så tittar jag alla dagar på det från köket och drömmer. Och jag blir glad bara av att se det stå där och ge löften om ännu en sommar då man kan sitta där, dricka kaffe, te eller vin och njuta.

Den här bilden som jag har i mitt huvud, att jag sitter där i växthuset i värmen, dricker mitt kardemummakaffe och låter alla tankar landa, som virvlar omkring i huvudet, den är en del av min moodboard, ett tillstånd jag vill nå. Det är ju inte alltid jag når det men växthuset hjälper mig att se det som mitt mål.

Så hemskt mycket växter har jag aldrig haft där men i år hade jag fyllt alla fönster med tomat, paprika och chiliplantor. Och de växte bra så i år satt man inte i växthuset och njöt av utsikten. Nej, i år satt man inne bland grönskan.

För flere år sedan fick jag en Flammentanz klätterros av mina grannar på Uddas och jag planterade den nere vid vårt gästhus. Men förra året flyttade jag den på övre sidan av växthuset och jesses! Det var en liten planta jag flyttade men på södra sidan av växthuset blir det mycket varmt och just ingen vind kommer åt detta ställe. Så den rosen formligen exploderade när den kom till rätt ställe. Får se om den kommer att täcka in hela ena sidan?

Fia älskar att sova här och likaså Kalle, man får bara se till att de inte sedan blir instängda när någon stänger dörrarna utan att märka att katterna ligger där och sover.

Visst är växthuset fint under andra årstider också och vi har firat två Nyår här. Men det är nog ändå sommaren som är den bästa tiden för växthuslivet.

I år har alla mina Mårbackapelargoner varit helt otroligt fina och jag har haft så svårt att ta in dem för vintern. Men nu börjar det nästan bli lite farligt att ha dem kvar, att inte frosten tar dem. Så nu stängs sommarns dörr och Mårbackorna får komma in och vänta till nästa sommar.

Läs också

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *