Clara Lindqvist bloggar om livet i skärgården

Okategoriserade

Skördetider

10 Oct , 2021, 18.34 Clara Lindqvist

 

Nu när färgprakten lite börjar mattas av så kan man glädja sig åt alla bilder man tog för några veckor sen. Helt otroliga färger överallt.

Och nu är tiden då man skall skörda allt i trädgården. Det kan faktiskt bli en hel del stress med det, eftersom allt som man sått och skött om, nu skall det skördas. Och på hösten skall man ju dessutom hinna skörda all svamp i skogen. Så emellanåt går det som så att tex jordärtskockan hinner blomma förrän man får upp den ur jorden. Men den smakade nog helt bra och jag vet inte om det är någon skillnad egentligen men det brukar vara så att man skall skörda före blomning.

Alla bord i huset är fulla med sådant som väntar på att jag skall tillreda något eller sedan sådant som skall torka.

Eller sedan alla tomater, paprikor och chilin som jag tagit in från växthuset och så får de ligga på köksbordet och bli färdiga.

För att inte tala om all svamp som skall torkas. Jag brukar ha svampen på papper på hjälpsköksgolvet men Kalle och Fia tycker det är som ett underlag för dem att ligga på… Kan inte förstå, det är ju obekvämt med all svamp. Men nix, där skall de ligga. Så därför får jag nu hitta nya sätt att torka all svamp på.

I somras hade vi både pråm och grävmaskin här för att vi skulle gräva en grop där vi skulle bygga en jordkällare. Men, men, där var vi tänkt ha jordkällaren så var det berg under. Så det gick inte och vi får nu fundera om vi skall ha jordkällaren någon annanstans eller på något annat sätt. För när man ändå odlar lite mer så behöver man en förvaring av alla produkter. Därför torkar jag allt jag kan och håller rödbeta, potatis, kål och persilja så länge som möjligt i landet.Och hoppas att frosten inte kommer på länge än.

Läs också

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *