Clara Lindqvist bloggar om livet i skärgården

Äntligen regn en söndag morgon!

Förra veckoslutet hade det lovats regn till söndagen och jag hade såå sett fram emot att få ligga länge i sängen på morgonen,lyssna till ett stilla regn och läsa en bra bok. Men regnet varade inte så länge och sen var det sol…igen…

Men i dag lyckades det!!! Härligt att lyssna när regnet stilla droppar, riktigt meditativt att ligga i sängen och bara lyssna till ljudet. Efter en stund kom dock Nelli katten och krävde sin sedvanliga morgonkrafsstund. När hon var nöjd lade hon sig ner för att fortsätta sova och jag tog fram min bok och låg länge och läste. Helt oslagbar känsla att inte ha något program för dagen utan kunna ta dagen som den kommer.

Och när man äntligen orkade pallra upp sig ur sängen så märkte jag att jag FRÖS om fötterna!! Fantastisk känsla att äntligen få frysa och så letade jag fram yllesockorna, förberedde morgonmålet och bar ut det på vår lilla veranda. Hela sommaren har vi ätit ute men nu är det så småningom dags att flytta ätandet inomhus. Fast när vi suttit en stund på verandan insåg vi att regnet var på väg bort och solens strålar började leta sig fram. Äsch, nu måste man hitta på nån uteaktivitet….

I väntar på detta: