Clara Lindqvist bloggar om livet i skärgården

Simsalö butiksbåtskaffe,en härlig tradition!

Vårt härliga , efterlängtade butiksbåtskaffe hade sin avslutning igår.Butiksbåten kommer nog ännu hela nästa vecka men många har börjat jobba och sommargäster från andra länder börjar också åka hemåt så vi beslöt att ha avslutningskaffet igår, på fredag. Då köper vi Henrikssons underbara munkar och smaskar i oss dem med gott samvete😀

Annars består menyn på butiksbåtskaffet av Henrikssons potatislimpa, getost eller brie och Lindqvists jordgubbar från Immersby och kaffe naturligtvis. Vi började med detta kaffekalas för några år sedan då butiksbåten bytte tidtabell från att ha kommit på eftermiddagen till att komma kl. 9 på morgonen. Dödligt tidigt tyckte några av oss, framförallt jag som då ännu var lite yngre och de facto sov länge på morgonen. Så då tänkte vi att om man gör så att vi kokar kaffe i brandkårslidret och köper lite tilltugg från butiksbåten så kan man slå tre flugor i en smäll och äta morgonmål, besöka butiksbåten och träffa grannarna. Mycket bra koncept!!!

Numera sover jag ju inte mer på morgonen så att vakna är inte ett problem men det är så roligt med butiksbåtskaffet att det skall nog vara en mycket bra orsak för att jag skall lämna det emellan. Man handlar, dricker och äter och blir uppdaterad om det senaste. Rekorddeltagarantalet i år var 32!

Vi har också varit noga med att så att säga ” Keep it simple” så att det inte blir för tungt att ordna utan att det skall gå lätt och behändigt med minsta möjliga besvär. Oftast har vi människor en benägenhet att börja krångla till det och börja förbättra och förbättra tills ingen sedan mer orkar ordna. Det viktiga är att lära sig att njuta av små saker och kunna uppskatta det.

Och alla är välkomna!

Och sedan när man tycker tar man båten hem eller så promenerar man.Nu är det bara att vänta till nästa år då butiksbåten igen börjar trafikera. Tills dess lever man på minnena av fina stunder vid butiksbåtskaffet.