Clara Lindqvist bloggar om livet i skärgården

Okategoriserade

Fia och Kalle firar Valborg

30 Apr , 2021, 20.58 Clara Lindqvist

 

Vi har fått de mest sociala katter. Fia och Kalle vill vara med om precis allt vi gör, inte ens på toaletten får vi gå ensamma. Om man försöker stänga dörren för lite privat tid så krafsar Fia på dörren tills man snällt ger efter och öppnar. Så sitter hon där och tittar.

I dag på valborgsmässoafton var de ensamma hela dagen och när vi på kvällen satt oss i växthuset för att äta lite gott så vips var de där. Det känns lite festligare att sitta i växthuset än bara inne i huset.

Vår fantastiska festmåltid bestod av korv och en färdig potatissallad. Pojkarna undrade lite snopet var musslorna blev, som jag hade lovat till kvällen. Men dagen blev inte helt som jag tänkt mig och någonstans på vägen glömde jag helt bort att köpa mat till kvällen så det fick bli Man tager hvad man haver à la Cajsa Warg. Jag hade ändå köpt Lilla Villans fina munkar och hemmagjorda hallonmjöd, så lite extra ändå.

Fia är en riktig fästingsamlare så varje dag hamnar hon att gå igenom punkkicheck före hon får komma in och samma gällde nu när hon kom till växthuset. Vi hittade sex fästingar denna gång men bara en hade sugit sig fast. Hon har så tät och burrig päls så fästingarna har ett hårt jobb att hitta fram till skinnet och de flesta brukar vi hitta när de vandrar omkring i hennes päls. Så hon var lite sur när hon väl lade sig ner mellan oss i soffan.

Kalle, han älskar att sitta i famnen men absolut inte då man vill. Nej, han skall välja själv när det är famppudags och då trivs han länge och väl i någons famn. Fästingarna tycker inte lika bra om honom. Men idag köpte jag äntligen medlet till dem, så nu hoppas vi det blir lite mindre av fästingarna. Vi hör nu från och med detta år till dem som får gratis TBE vaccin eftersom man nu anser att förekomsten av TBE är en viss fara i Sibbo skärgård. Men vi har ju inte ännu fått vaccinet.

Så nu har vi öppnat växthussäsongen. Må det bli många sköna stunder vårt växthus detta år.

Läs också

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *