Clara Lindqvist bloggar om livet i skärgården

Okategoriserade

Ser lovande ut med isarna

6 Feb , 2021, 12.56 Clara Lindqvist

 

Nu börjar man våga tro på att det skall bli en isvinter. På torsdag morgon kl.7.00 stod jag vid vår strand och väntade på svävaren och tänkte att jag går ut med svävarspåret så behöver inte svävaren komma ända till vår strand. Men även om det varit -15 grader på natten så var det helt blött på isen och det bara klafsade runt vinterskorna där jag gick fram. Så jag vände tillbaka och väntade på bryggan. Våta fötter i -15 graders kyla kändes inte som ett bra alternativ.

Den här veckan har varit så kall och blåsig så det har inte riktigt lockat till långa promenader eller skidturer. Men nu denna lördag morgon ser jag att många skidar så kanske en liten skidtur på isen skulle vara riktigt fint.

Jag blev lite till mig när jag hörde att en del trott att svävarspåren från Gumbo är en isväg och hade frågat sig för om man kan köra till Simsalö!!!
Så Nej. Man kan inte köra med bil.

Vi kör nog med snöskoter men inte ens men den håller det riktigt överallt utan igen gäller det att man måste vet var man skall röra sig. Isen kan vara väldigt förrädisk när så mycket fin och fluffig snö isolerar.

Vi har hela vecka hållit oss till vägen på Simsalö om vi velat ut och röra på oss. Den har varit riktigt fin att gå på och så vacker. Men jag kommer ju hem när det redan är mörkt så bilderna blir inte så fina.

Och så läste jag nyheten om varg i närheten, så mina promenader ensam på Simsalövägen kl 20 om kvällarna vet jag inte med just nu….

Men när man inte kunnat gå på is under hela förra året så nog lockar det!

Och just passligt så ringer en väninna och vill ut och gå på isen, så det får bli promenad idag och skidning i morgon. Härligt med isvinter.

Läs också

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *