Clara Lindqvist bloggar om livet i skärgården

Okategoriserade

Mitt nya färdmedel: Snöskor!

17 Jan , 2021, 20.47 Clara Lindqvist

 

Efter förra veckans vedermödor med att färdas, kom jag på att snöskor skall jag ju ha. Jag köpte en gång snöskor åt en väninna till födisgåva men har aldrig själv provat och inte kommit mig för att skaffa ett par.Men nu insåg jag att det är ju perfekt i all denna snömängd.

Sagt och gjort; på fredag gick jag till ett köpcentrum nära mig och hittade ett par snöskor som inte var för dyra och de kom med hem till mig.

Och nu har jag varit ute i skogen och lekt hela veckoslutet och det är ju bara helt fantastiskt. Snön är nu så lätt så det är bara att traska på. Man sjunker nog igenom, eftersom det inte hunnit bli skare eller liknande men det gör inget att man sjunker. Det går väldigt bra ändå.

Pojkarna var nog lite nervösa, och med rätta för jag har väldigt dålig balans. Men jag tog skidstavarna med så kändes det helt tryggt och bra.

Och vilket lugn. Där är man helt ensam i skogen och ingen har gått på just det stället. Jag stannade upp alltid emellanåt och bara njöt av att stå där i stillheten. Allt är vitt och vackert och alldeles tyst.

Och det blir ganska fina spår efter snöskor. Jag gjorde lite stigar här och där på vår tomt, bara för att det var så roligt att gå omkring. Och så gick jag upp lite åt grannen också, när jag nu var igång.

Jag måste dessutom ha något bra alternativ till skrinnandet. För i dag har det minsann skrinnats här i vår del av skärgården. Isen har just och just lagt sig,och vips kommer långfärdsskrinnarna farande. Man hör hur det låter när skrinnskon skär i isen och jag vill bara skrinna!!!!! Men jag lyckades få en redig hjärnskakning för två år sedan och jag fick lova läkaren, efter en hel del undersökningar , att inte få en ny hjärnskakning på 10 år. Jag förstod liksom att det kunde ha gått riktigt illa så nu får skrinnskorna vila. Så för att inte sitta här en hel söndag och titta på alla dessa skrinnare och bara längta dit, så har jag nu ett bra alternativ.

Så när det är en dag som denna och alla bara vill skrinna, då beger jag mig till skogen.

Vårt menföre blev kort; förra veckan med Sibbe och på fredag byttes det redan till svävare. Någon har nog tagit sig med snöskoter till fastlandet redan men själv håller jag mig ännu till svävaren. Väldigt osäkra isar ännu.

Läs också

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *