Clara Lindqvist bloggar om livet i skärgården

Okategoriserade

Ett riktigt hundväder

13 Jan , 2021, 21.17 Clara Lindqvist

 

I går morse såg det såhär fint ut kl.6.40 vid Sibbes brygga på Simsalö då jag stod och väntade på Pörtö line.Överallt ser man vackra bilder av all snö. Jag tror det känns extra vackert nu när vi har varit så länge utan snö. Och vi vet ju att underbart kan vara kort så gäller att njuta nu.

Men i dag var det annat väder och det var ett riktigt äventyr att ta sig från oss till allmänna bryggan, sedan Sibbe till Gumbo och sedan att gräva fram sin bil, köra i intressant snöväder till stan. För att märka att det minsann inte var så lätt att parkera i stan.

Tänkte redan på morgonen att jag skall se till att starta i tid hemåt då man aldrig vet hur lång tid det tar när vädret är så här. Och i mitt fall så måste jag hinna med sista båten, annars blir det att övernatta på fastlandet.

När jag körde vid Salutorget i Helsingfors så kom några skidande över torget. Det såg vitsigt ut men helt rätt utrustning=)

Men sen…. Det har snöat hela dagen så den biten av arbetsvägen som var tung i dag morse var helt hysteriskt tung på eftermiddagen. Det var den ca 1 km långa promenaden från allmänna bryggan hem till oss. Vägen var mjuk av all snö för det var inte många som hade åkt där idag med snöscooter.

Jag hade min granne Grunne med mig och hon åker inte så ofta till fastlandet så nu hade hon handlat minsann. Vi drog pulkorna efter oss i snön och om vi tyckte det var tungt på Simsalövägen så var det ingenting jämfört med hur det var på den lilla skogsstigen från den vägen till oss. Det är en sträcka på några hundra meter och hur det såg ut ser man på bilden.

Och inte så lätt att hålla pulkorna raka utan allt emellanåt föll de lite åt sidan och så fick man rätta till dem. För det mesta hade vi snön upp till knäna och vi plumsade och plumsade och så stannade vi för att vila och skratta åt hela situationen. Så blir det ibland när allt bara är för hemskt och man inget kan göra än att bara streta vidare. Det var helt tragikomiskt och inget vi glömmer i första taget.

Inga stövlar håller ju för sådant väder så vi hade snö överallt. Det är bara så typiskt att just den dagen Grunne måste till fastlandet så är det sådant här väder.

I morgon är det dessa som gäller.

Och i fall någon undrar varför vi inte åkte med snöskoter på Simsalövägen så lämnar jag den frågan obesvarad för husfridens skull =)

Läs också

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *