Clara Lindqvist bloggar om livet i skärgården

Okategoriserade

Kanske isen kommer?

9 Jan , 2021, 18.30 Clara Lindqvist

 

Äntligen, äntligen sken solen denna vinterdag även här i söder. Man har sett underbara vinterbilder från Lappland nu flere dagar och äntligen kom solen fram även här på Simsalö så att vi fick njuta av ljuset.

Och vilka färger överallt. Vi har sett tillräckligt av gråa och regniga dagar så att få se blå himmel känns som en riktig lottovinst.

Vi gick med Grunne till sandstranden och bara lät ögonen vila på vackra vyer.

När vi sedan kom till Sibbes brygga, på andra sidan ön, så såg vi att isen börjat lägga sig. Det går så otroligt fort när vattnet redan är kallt. Och under dagen så mojnade vinden allt mer och då slog isen till.

Och för att jag skall få ihop mina 7 km eller 10 000 steg så tog jag ännu en sväng ut till Udden. Även här var det tunn is överallt och när jag stod där vid stranden kom Pörtö line åkande genom isen mot Röysö. Jag insåg att just det ljudet, när båten skär igenom tunn is, det har jag inte hört på länge.

Det har inte varit is den här vintern överhuvudtaget och förra vintern kom det inte en tillstymmelse till is. Så det ljudet har man inte hört på länge här i våra knutar.

Vi insåg redan igår att nu är det möjligt att isen lägger sig så vi drog upp vår TG båt på stranden.

Men nu är det som det brukar, dvs det lovas snö till i morgon kväll och om det kommer snö på isen så blir det inte tillräckligt tjock is för att man skall kunna åka på den. Så nu får vi hoppas att den snö som utlovas till i morgon kväll inte kommer eller att den stannar på fastlandet eller något annat. Bara den inte skulle komma hit, för nog skulle det vara fint med en riktig vinter.

Läs också

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *