Clara Lindqvist bloggar om livet i skärgården

Okategoriserade

Lata dagar mellan jul och nyår

31 Dec , 2020, 15.25 Clara Lindqvist

 

Här, dessa härliga dagar mellan jul och nyår då huset är städat och kylskåpet fullt med mat, kan man njuta av att bara vara. Och nu med coronan så blir det en extra dimension , man umgås just inte alls med någon annan än familjen här hemma. Man hinner tex baka och ha semlor till morgonmålet eftersom just ingen är vaken före 10, ja förutom Jöje som stiger upp med Kalle och Fia. De håller sin vanliga tidtabell och skall ha mat 6.30.

Men lite slitningar blir det då jag är glad över att ha tre pojkar hemma över julen och räknar hastigt ut allt som jag nu kan få hjälp med medan gossarna är glada över att kunna vara hemma och slöa…

Och sedan tar jag ännu och ser Netflix filmen The social dilemma och sätter igång med föreläsning om det, eller jag hoppas det är mer diskussion men det tas mer emot som föreläsning. Om ALLA faror med sociala medier.

Så alla ut på promenad och tala med varann och helst inga telefoner framme.

Och sedan får alla i familjen ett sms om att på onsdag kväll är alla hemma och nu skall vi spela och se på film. Det blir På spåret i stället men jag tror alla nog trivs med att göra annat än att vara i sitt rum, spela eller se på film. I dag krävs det bara lite mer arrangemang för att man inte skall fastna på sin telefon, padda eller dator. Och det här gäller ju inte bara ungdomar, jag har själv svårt att inte hela tiden titta på min telefon.

Kalle följer ivrigt med chipsskålen som åker omkring.

Och märker stackarn inte att fler godsaker finns på bordet.

Så liksom alla andra har vi haft en annorlunda skön jul och ledighet och levt lite i vår egen bubbla här på Risubacka. Skönt är det ändå att vi inte haft menföre på julen utan kunnat åka bekymmerslöst till fastlandet när man behöver. Jag är så van vid att det många, många jular varit menföre så jag har min mindset på att det är svårt att röra sig vid jul. Men det är det verkligen inte nu.

Så småningom får man väl börja ta sig an världen utanför Simsalö men ännu några dagar håller jag mig till ön.

Läs också

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *