Clara Lindqvist bloggar om livet i skärgården

Okategoriserade

Elavbrott, igen….

19 Nov , 2020, 20.00 Clara Lindqvist

 

Här sitter man igen i elavbrott. Det är som hugget i sten att när det stormar så blir det elavbrott. Och hur man än precis vet om det så likväl glömde jag att ladda min telefon, ipad och alla powerbankar. Så när jag i full storm kommer hem från Gumbo och ser mot Simsalö så inser jag ju att strömmen gått. 4 % akku kvar på telefonen och ipaden har 14% . Yep, yep.

Naturligtvis lämnade jag datorn på jobbet och om en timme skall jag ha teams möte. Lyckat.

Att vara utan el medför många problem.

Hur skall jag fixa morgondagens vikarier i skolan och skicka deras program? Hur får man vatten? Har jag någon väckarklocka eller hur skall jag vakna i morgon? Hur klarar sig frysen?

Och när man kollar Sibbo energis hemsida så står där att de börjar ordna med elen när stormen bedarrat. Det vet man redan vad det betyder. De kommer och reparerar elen i morgon när vinden mojnat och när det blivit ljust. Sedan kan man alltid glädja sig åt att man får ca 16€ rabatt på följande elräkning.

Tur nog har vi en fantastisk vedspis så mat och värme är inget problem. Och helt mysigt att sitta och äta i stearinljusens sken.

På något sätt så blir en kväll utan el i varje fall ganska skön. Inte väldigt mycket man kan göra än att sitta och prata och umgås med varann. Att lite hinna sitta och reflektera över dagen och följande dag. Bara vara.

Och för en gångs skulle kan man gå och lägga sig i god tid.

Kalle och Fia var inte så bekymrade. Men ut ville de helst inte gå utan satte sig i soffan med mig och där funderade vi tillsammans över livets gång i stearinljusens sken medan stormen ven och regnet piskade på fönsterrutorna. Riktigt kusligt. Då är man nog väldigt tacksam över ett varmt hem.

Läs också

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *