Clara Lindqvist bloggar om livet i skärgården

Okategoriserade

Nytt på gång i våra knutar av skärgården

8 Nov , 2020, 20.48 Clara Lindqvist

 

För några dagar sedan när jag kom hemåkande såg jag något märkligt i ögonvrån och jag tittade och tittade tills jag märkte att det var något konstigt med Galtsten. Först trodde jag det var nåt djur som låg där på stenen men såg sedan att det var en ställning av något slag. Ringde runt men ingen visste vad det var. Så vi bestämde att vi får se vad det är på väg där på stenen mitt på Galtfjärden.

Och på torsdagen dök denna upp!! Jag kan ingenting om sjömärken men det måste ju vara någon slags sjömärke, kan jag tänka. Den ser faktiskt riktigt snygg ut, undrar om den skall lysa också? Galtsten ligger ju mitt på fjärden så säkert helt bra med ordentlig märkning. Och när jag skriver detta så undrar jag ju varför stenen heter Galtsten, säkert finns det någon intressant förklaring =)

En annan dag när jag var ute och samlade mina 10 000 steg per dag, så inser jag att äntligen har kommunen satt igång med att sätta nytt tak på Simsalö f.d skola. Fantastiskt!! Kommer precis ihåg en regnig höst för några år sedan när det började regna in i skolan. Vi lyckades då fixa det så där tillfälligt så det är nog jättebra att skolan nu får nytt tak. Ingen byggnad håller om inte taket håller.

Och se så fint det blev. Nu fick Simsalö f.d skola många år till på sin levnadsbana.

Läs också

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *