Clara Lindqvist bloggar om livet i skärgården

Okategoriserade

Möten på stranden

29 Oct , 2020, 20.31 Clara Lindqvist

 

Vi har många fina ställen på Simsalö men ett fint utflyktsmål eller promenadmål är sandstranden på öns södra sida. Jag går flere gånger i veckan dit och min löprunda går från Sibbes brygga till sandstranden och tillbaka och jag tror att det blir ca 4 km men är lite osäker på om jag mätt rätt. Det är en helt annan miljö och havet är helt annorlunda på den här sidan.

Och nu har det råkat sig så att under de senaste veckorna har jag, utan att jag vetat om det på förhand, blivit bjuden på kaffe,öl, smörgås eller bulle när jag väl kommit fram till stranden. Till den här kaffestunden var jag lite förberedd, för hade kommit överens om att ses där, men det var en finare bjudning än vad jag trott.

Härligt att sitta och njuta av höstsolen.

En annan dag när jag raskt kom promenerande med Kjell Westö och Tritonus i öronen så satt där ett helt gäng med obekant människor. Men nej, det var det ju inte utan sedan visade det sig att jag visst kände en del av dem och de bjöd mig att sitta ner och avnjuta en öl medan vi diskuterade mobbning. Jag berättade att jag skulle jobba med det under veckan och det blev en bra diskussion om det svåra ämnet mobbning. Mycket inspirerande att så där plötsligt hamna in i en diskussion om ett viktigt men ack så svårt ämne och full av inspiration gick jag hem för att skriva ner tankar kring detta.

Och när jag letade i min telefon efter bilder hittade jag denna. Det var en annan gång för någon vecka sedan då jag kom till sandstranden och hittade bekanta som var där på picnic. Men de hade en skvätt mjölk kvar i en flaska och så hällde de resten av kaffet de hade kvar och vips kunde jag avnjuta en otroligt god slurk med kaffe.Så att omgivningen har definitivt betydelse för hur kaffet smakar.

Läs också

3 kommentarer

  1. arne wallén skriver:

    Norrkullalandet
    1A

  2. arne wallén skriver:

    Ja du, dedär med problem i skolan, där borde nåt göras, inte bara diskuteras.Besökte Jonatans grav i dag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *