Clara Lindqvist bloggar om livet i skärgården

Okategoriserade

Vår potatisskörd

7 Oct , 2020, 20.46 Clara Lindqvist

 

I våras skrev jag ett inlägg om hur vi bestämde oss för att bara slänga ut sättpotatis på gräset, lägga halm, vassa och tång över och sedan vänta på skörd. Det enda vi gjorde med marken var att klippa ner gräset. Men sen har vi inte gjort så mycket. Runt midsommar fick vi vattna ganska mycket men i slutet på sommaren inte ens det. När vi sedan för någon vecka sen gick ner och drog undan allt gräs som växt där, så hast du mir gesehen!!! Där låg potatisen i marken. Det känns nog lite konstigt att man ingenting annat gjort än kastat ut sättpotatis, täckt och vattnat.

Vi hade så mycket sättpotatis så vi lade potatis lite här och där. Men överallt hade det lyckats. Där var det varit lite för vått kom det mindre potatis men i alla fall. Så om vi skulle ha skött om potatisen lite bättre borde det ju ha kommit ännu bättre skörd.

Överlag har jag lyckats mycket bättre med min trädgård detta år än tidigare år. Måste bero på att man blir skickligare=) Att det inte bara är att lägga fröna i jorden och sedan vänta på skörd. Nix, det är mycket att planera,förbättra jorden, gödsla, vattna, vattna och vattna. Och att rensa och ta hand om sin trädgård. Sedan mitten av juli har jag glatt gått förbi hela grönsaksavdelningen när jag gått och handlat i butiker och det känns sååå bra. Min ena låda med lök gjorde att jag hade all lök vi behövde i tre månader. Så det betyder att jag skulle behöva fyra lådor med lök för att bli självförsörjande. Och det är faktiskt lök som är en viktig basingrediens, den behövs så gott som alla dagar, allt annat kan man variera.

Vår lilla katt Fia älskar blommor. Hon snusar och tuggar på blommor både ute och inne.

Så nu har vi redan börjat förbereda för nästa säsong och skall göra trädgårdslandet ännu större. Jag har alltid tänkt att man måste plöja upp jorden med maskiner osv. Men det behöver man ju inte, man kan odla på jorden lika bra. Ängen mellan oss och grannen blir alltid full med sly och alar som växer och växer. Så ett trädgårdsland där håller gräset och alarna borta och så får man en massa godsaker. Bara win-.win

Läs också

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *