Clara Lindqvist bloggar om livet i skärgården

Okategoriserade

Midsommar

19 Jun , 2020, 16.20 Clara Lindqvist

 

Jag har aldrig haft så mycket tid en midsommaraftonsdag som jag har idag, undrar om det är en leftover av coronan eller är det åldern eller inte vet jag men går omkring här på vårt Risubacka och pysslar smått med allt möjligt. Och jag tycker nog att det brukar vara lite mer stress en sådan dag. Jag har tex plockat flere buketter och pyntat. Det kan vara att mycket beror på att vi haft rätt mycket gäster denna juni så vi har liksom backen fixad.

Men nog är det ett fantastiskt väder, lugnt och varmt och fint. Var på min joggingrunda på morgonen och det var många som var ute på Simsalövägen åtta på morgonen. Vid Simsalö bryggan stod Albert taxen på sin sedvanliga morgonrunda. Vi har lite samma tider med Albert för vi brukar språkas vid vid bryggan och så följer han med en snutt men sedan vänder han alltid hem tillbaka. Och han har alltid mycket att berätta.Hannu var ute vid sitt potisland och kolla om han skulle få nypotis till midsommar och Nisse klippte sitt gräs. Lite längre fram på vägen var en av sommargästerna ute och tog ner lite midsommarmejor.

Och sen har jag då plockat blommor och pysslat med allt möjligt smått. Min stora idol Karen Blixen var känd för sina fina blomsterbuketter som hon plockade från trädgården på Rungstedt och till det har jag en liten bit kvar men härligt är det att kunna plocka blommor från egen backe.

Och alltid behöver det inte vara så stort och fint utan ett par blommor eller till och med bara en kan bli otroligt fint.

Och lite på samma sätt känner jag inför midsommarfirandet. Den kan firas stort eller smått, och lika bra är det i alla fall. Midsommar är lite som julen, man talar om den och väntar på den länge och sen när den väl kommer är det lätt hänt att det kan kännas lite tomt. Jag är en storkonsument av alla härliga veckotidningar och hela juni är de fylla av tips och ideer för midsommar: dukningar, recept,inredningstips, lektips osv osv. Och skulle man gå inför allt för att fixa den perfekta midsommaren så kan man nog lätt tappa bort sig.

Fast visst känns det extra fint med det fina vädret och att kunna samla sin familj för jordgubbar och kaffe. Och visst skall man njuta av att träffa sina vänner( dock med avstånd… ), äta gott och kanske fixa på en midsommarstång och dansa till. Men det går lika bra att vara hemma och njuta av lugnet en sådan dag och kväll. Äta nåt gott, lyssna på musik eller bara titta på naturen. Så på så sätt är blombuketterna som midsommaren, stort eller smått, lika bra ändå.

Och då kommer jag till den översta bilden. Där Jöje sitter med grannens barnbarn och pratar en stund. Vilket fint ögonblick det var. Jag satt där bakom dem och bara njöt av det fina i det lilla.

Läs också

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *