Clara Lindqvist bloggar om livet i skärgården

Okategoriserade

Ett kvällsprojekt

16 Jun , 2020, 22.58 Clara Lindqvist

 

Vår vaktmästare JV i skolan har märkt att han lätt blir av med alla möjliga lastpallar som blir kvar i skolan efter att material har levererats för jag tar gärna hand om dem !!! Av de flesta lastpallar byggde vi staket för trädgårdslandet, som jag skrev om förra gången. Vi har också byggt bänkar av lastpallar och under ved blir de perfekta osv osv

Men så hade jag en hög med lite söndriga pallar och i går när jag kom hem från jobbet tog jag itu med projekt kompost av lastpallar och idag fick jag den klar. Lite hjälp av Emil hade jag men det mesta lyckades jag fixa själv.

Jag hade tidigare i våras sett en av grannarnas kompost där ” dörren ” var gjord såhär. Att man spikade två plankor mot varann med en kloss längst ner och sedan ” fyllde ” man på med så många bräder man behövde. Kändes riktigt bra att få användning för all världens panelstumpar som legat i vedlidret och mest bara tagit plats. De passade ju dessutom behändigt in i varann och på det sättet blev det stadigt och snyggt. När man sedan skall tömma komposten så plockar man bort panelbräderna.

Får se, men det blir ganska mycket grenar, kvistar, gräs och löv så här på landet så bra om man kan ta tillvara det och få mylla på köpet. Jag kan inte ens räkna hur många mullsäckar jag hämtat detta år från Vesterskogs byggnadsmaterial. Dessutom hinner jag aldrig före kl.17 då de stänger så jag ringer och meddelar att jag hämtar fem säckar och sedan går jag och betalar när jag hinner. Superbehändigt och bra service!!

Får se vilket oväder det blir i natt, det var en så varm och lugn kväll, just såsom det brukar före det brakar loss….

Hos oss har åskan slagit ner några gånger så det känns inte så kiva med åska. Jag vet inte om det är så, men vi har funderat om det är vår vattenkälla som går längs med tomten som drar till sig åskan?

Läs också

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *