Clara Lindqvist bloggar om livet i skärgården

Okategoriserade

Vårt trädgårdsland

8 Jun , 2020, 22.39 Clara Lindqvist

 

Förra året anlade vi ett trädgårdsland i skogen ovanför huset. Det visade sig vara ett bra beslut; nära köket, varmt och skyddat läge och en gräsplätt vi annars inte hade användning för. I år har vi utvidgat det lite och mejat ner några blåbärsplantor för att få plats för mer odlingslådor. I år har jag dessutom lyckats bättre med mina odlingar men det kan man nog bara tacka Coronan för. Aldrig i världen har jag och många andra haft såhär mycket tid för att planera, läsa på, köpa allt man behöver, frösått i tid och berett jorden. Så konstigt skulle det ju va om inget skulle ha grott.

Den här våren har vi gjort ordentliga staket för att hålla ute alla harar, rådjur, vitsvansar, vitkindade, älgar osv osv. Vi gjorde det av lastpallar och in i dem stack vi långa pinnar och så trädde vi in långa träpinnar i dem så det blev som ett nät. Får se hur det skall gå…..

Tanken med det flätade staketet är att det skall släppa in ljus men hålla alla icke önskvärda djur borta.

Men Pigge är välkommen. Särskilt nu när vi inte har egna katter så blir vi så glada när grannens Pigge kommer på besök och dessutom tar med sig ett och annat möss.

I år testade jag på att så sallad och rädisor redan i april på friland och nu har jag redan ätbara fina rädisor. Salladen får jag dock vänta på.

Och när man nu är i gång så har jag gjort en ny perennrabatt. Men den är inte helt färdig och det är inte bråttom. Jag tycker om att ha växter som jag fått här och där, för sen kommer jag alltid ihåg personerna eller situationen när jag ser på växterna. Då blir ens trädgård uppbyggd av minnen av människor och platser man besökt och det är en trevlig känsla.

Läs också

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *