Clara Lindqvist bloggar om livet i skärgården

Okategoriserade

Älskade butiksbåt!

23 Jun , 2020, 11.32 Clara Lindqvist

 

Där kommer den äntligen, sommarens höjdpunkt! Eftersom det ena evenemanget efter det andra har blivit inhiberat så var jag beredd på att butiksbåten inte skulle gå i sommar, så när nyheten äntligen kom, att butiksbåten kommer att trafikera i sommar, kändes det nästan som en lottovinst. För att inte tala om känslan när man sommarklädd en sådan här varm och solig sommardag, går till Simsalö bryggan, står på bryggan och ser den älskade butiksbåten närma sig och Enska tutar att nu kommer vi.

Underbart.

Vi lät de äldre gå först och höll avstånd. Olli var första kunden för i år.

Men först måste man ju hälsa på kaptenen Enska och inse det härliga i att allt i denna värld inte förändras utan vissa saker är business as usual.

Och traditionsenligt bar vi bänkarna till brandkårshuset. Sen satt vi kaffe och rinna och vi serverade kaffet och även tilltugget.

Och vi är traditionsenliga och byter inte meny utan till kaffet är det Henriksons potatislimpa, nån ost och jordgubbar från Immersby( glömde kolla om det var Lindqvists jordgubbar men det brukar det vara. Såå underbart gott.

Och så tar vi det senaste skvallret med tillhörande historier om folk som bott eller bor på Simsalö. Idag var det Göran Strandberg som vi mindes.

Detta hör definitivt till min Simsalö sommar och min enda tanke om detta är:

Underbart

Läs också

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *