Clara Lindqvist bloggar om livet i skärgården

Okategoriserade

Skördetider i november.

5 Nov , 2018, 19.47 Clara Lindqvist

 

Lite intressant känns det att skörda i november men det är väl en av fördelarna med förändrat klimat,eller om det nu bara är tillfälligt? Ingen aning men visst var det lika varmt förra året. Så det här veckoslutet har jag bland annat plockat in de sista tomaterna. Läste någonstans att om man sätter ett äpple med bland gröna tomater så mognar de bättre inomhus. Får se!

Även de sista gula kantarellerna har överlevt så här länge men bestämde mig ändå för att plocka dem nu, kan plötsligt bli frost och då är kantarellerna i fara. Plockade även in av mangold,grönkål och svartkål, även om kålen tål lite köld. Tycker alla år att det ser så lustigt ut med snö och grönkål. Min grönkål mådde inget vidare under den varma sommaren men nu ser den riktigt pigg ut.

Och att odla potatis i tång är nog en riktig vinnare. Det var min granne Pipon som berättade att så brukade man odla potis förr och det fungerar fantastiskt. Jag lägger bara potatisen på marken och lägger ett täcke av tång på, ca 40 cm. Den torkar ganska fort så man måste se till att vattna tången.

Även de sista blommorna av Mårbackan tog jag nu inomhus.

Läs också

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *