Clara Lindqvist bloggar om livet i skärgården

Okategoriserade

Nu hoppas jag att vi får Storören tillbaka!

21 Nov , 2018, 07.10 Clara Lindqvist

 

Sibbo kommun köpte Storören av Cara Borgström och en av orsakerna till köpet var att det var viktigt att det skulle finnas ett ställe på fastlandet för skärgårdsborna och många skärgårdsbor var aktiva med köpet. Med åren så byggdes Storören ut med bryggor, båtplatser, parkering och småningom även en mycket välbesökt restaurang.

När sedan striden om Östersundom pågick som värst och vi i Sibbo från alla håll fick höra att vi inte insåg vårt läge som granne till den stora metropolen, då dök möjligheten till att kunna utveckla åtminstone Storören.Och i den stunden kändes det som ett bra alternativ, att Hjallis skulle utveckla Storören.

Men som känt så blev ju inget som det skulle och inte Storören heller.

När det gick upp för mig att allt prat som Helsingfors politiker, regeringen & co höll på med, bara var snömos som höll just så länge att man fick Högsta domatolen med , Östersundom rövades och sedan hände … ja ingenting.Då kändes beslutet om att sälja Storören såå fel och är ett beslut jag bittert ångrat. Men allt var annorlunda 2010 då Helsingfors,regeringen och Högsta domstolen flåsade oss i nacken.

Därför känns det nu otroligt bra att vi får en möjlighet att få Storören tillbaka.

När det i slutet av sommaren dök upp olika alternativ för Storörens framtid, fanns det bara ett alternativ för mig: vi måste få Storören tillbaka!

Igår kväll ordnade kommunen en kväll i Zachrisbacken där deltagarna fick komma med förslag hur kommunen skall rusta upp området. Sibbo är en skärgårdskommun och behöver hamnar.

Storören behövs och för oss skärgårdsbor behövs den för mycket. Den behövs för att kunna lägga i och ta upp båtar, att kunna komma i land och ha kort väg till bussen med mera. Vi måste få kajen i skick så att man igen kan börja använda den. Vi vill igen ha en fungerade restaurang och kankske i framtiden en simstrand vid Bölsviken. Nu hoppas jag bara att allt går vägen och vi får en chans till med Storören.

Läs också

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *