Clara Lindqvist bloggar om livet i skärgården

is,menföre,Okategoriserade

Äntligen ens lite is.

14 Jan , 2018, 13.33 Clara Lindqvist

 

Nu börjar det lite frysa till. Inte så att det skulle bli is överallt men is i vikarna och isflak lite här och där. De senaste dagarna har vi haft några futtiga minusgrader men så gott som ingen vind, vilket gör att det fryser till.Men inte betyder det ännu att vi skulle få is att färdas på men ändå lite mer än vi haft denna vinter. Att det liksom inger lite hopp..

Vid stränderna blir det ju is och fast det inte är så mycket så känns det i alla fall som vinter mer än det gjort de närmaste månaderna. Och lite vitt gör allt lite ljusare fast vi har mycket mindre snö än på fastlandet.Såg, grön av avund, att mina vänner på fastlandet i Villanella var ute och skrinnade på isen men så bra is har vi inte.Provade nog att gå på isen i vår vik men det var inte en god idé.

Eftersom vårt ställe ligger långt inne i en vik så betyder det att viken fryser till ganska fort och för oss gäller det att hålla rännan till bryggan öppen så att vi kommer ut härifrån och inte blir ”strandsatta”. Väderprognosen bådar inte gott för det lovas ganska hård vind, vilket betyder att den lilla is som finns nog åker sin kos. Men i vår vik kan det betyda att det bara packar sig mer och blir besvärligare att komma igenom. Blir det nordlig vind den kommande veckan så är det ingen is ute till havs medan det i vår vik är fullt med is.Blir det däremot sydvästlig vind så betyder det att isen i vår vik försvinner.

Så idag har jag suttit på vår lilla veranda och tittat när Jöje åkte av och an i isen för att söndra den och så att isflaken kommer loss och hoppeligen åker utåt och bort från vår vik. Jag konstaterade att det blir som fina konstverk med rännor överallt som byter form an efter.

Och Lilli could not care less….

Läs också

2 kommentarer

  1. M skriver:

    Tittar varje dag under veckan i viken nära skolan att när skall de igen bli så bra isar som vi haft många år. Saknar att skida o promenera på isen.

    • Clara Lindqvist skriver:

      Precis, det är ju en av de bästa upplevelserna med att bo här, att kunna röra sig fritt på isen, skrinna, skida, promenera och åka runt med scooter. Och det ser man de vintrar som det blir fina vintersöndagar; det är fullt med folk på isen. Men hoppet är ju det sista som dör så än hoppas vi på is!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *