Clara Lindqvist bloggar om livet i skärgården

menföre,Okategoriserade

Så var menföret här och det är bara att gilla läget.

18 Jan , 2018, 20.25 Clara Lindqvist

 

Den här veckan kom sedan kylan och med den lite is och tyvärr mycket snö. Det betyder att det frös till lite här och där men snön gjorde att det inte riktigt blev bra is utan mer snösörja.
När det dessutom blåste hårt så söndrade det den lilla is som fanns och det lilla hoppet om att det skulle bli bra is försvann. Nu är menföret ett faktum.

Det verkar som att vädret velar lite av och an så i värsta fall kan det bli ett långt menföre men det vet man aldrig. Allt kan vändas upp och ner på enbart en natt. Så vi hoppas att det skall bli riktigt kallt åtminstone några dagar så kanske det finns hopp om is.

Så fort jag ser ens en liten tillstymmelse till is så väcks hoppet på att få skrinna på havsis. Och till min förargelse såg jag att många kunde skrinna på havsis under veckoslutet men det kunde man inte runt Simsalö, här var det ömöjligt att ens gå ut på isen vid vår strand. Och sen på veckan kom så mycket snö att det nog ser dåligt ut med skrinnandet.

Isen ligger längs med fastlandet och på norra sidan av Simsalö men halvvägs till Gumbo så finns det ingen is,vid Kakustein och däromkring. Så om det nu skulle bli riktigt kallt skulle man kunna skrinna där. Vi får se vad det blir för väder till veckoslutet.

Menföre för mig betyder att jag måste ordna inkvartering några kvällar i veckan eftersom mitt jobb och mitt politiska arbete innebär kvällsarbete. Tur nog har jag vänner som ställer upp och bäddar en säng åt mig så jag kan övernatta på fastlandet. Men det är mycket som blir jobbigt. Man måste

• planera sina dagar så man vet vad man skall ha med sig när man åker från Simsalö
• se till att Jöje har mat och annat han behöver, för att inte tala om Nelli och Lilli, glömmer man dem behöver man inte alls komma hem=)
• planera så att det inte blir för många nätter per vecka som jag måste övernatta på fastlandet
• vara hos olika vänner så att ingen blir trött på mig=)
• se till att bara köpa det mest nödvändiga när man åker hem för vi har ca 1 km från förbindelsebryggan till hemmet så det kan vara ganska tungt att släpa på saker,särskilt i mycket snö.

Och säkert allt möjligt annat som jag inte kommer på nu men allt blir plötsligt mycket krångligare när det är menföre.

Det har ändå också sina fördelar med menföret. Man måste vara hemma när man en gång tagit sig till Simsalö och bara sitta i soffan, sticka,läsa,skriva och vad man nu kan komma på när man ”måste” vara hemma.

Läs också

2 kommentarer

  1. Grunne skriver:

    Men vackert är det alla fall i naturen nu!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *