Clara Lindqvist bloggar om livet i skärgården

is,menföre,Okategoriserade,vintermörker

När blir det is?

7 Jan , 2018, 18.13 Clara Lindqvist

 

Det undrar många över just nu, att hur skall det riktigt bli i år, blir det överhuvudtaget något isföre? För oss skärgårdsbor är det faktiskt ganska viktigt att vi har en isperiod för det är mycket lättare att transportera saker ut till ön när det är isföre. Men det är omöjligt att veta med vädret, plötsligt kan det bli kallt och vara is på en futtig vecka eller så håller sig temperaturen kring 0 och det fortsätter såhär. Och hur det skall bli är det nog ingen som vet, bara att vänta och se. Det är lättare såhär när man röra sig fritt och inte behöver ty sig till menförestrafik men vintern hör till så nog väntar jag på den i alla fall.

Men det är mörkt att röra sig kvällstid och eftersom det inte finns snö så är det verkligen mörkt. Man hittar när man vet vart man skall åka men här en kväll skulle vi åka med båt till en annan holme och vi såg ingenting utan fick åka sakta och lysa med strålkastare. Så lite snö skulle vara bra, om man får önska=)

Sen glömmer man lätt att vara försiktigt med det kalla vädret som plötsligt kom i natt. Jag hade lagt lite vackra vaser som prydnad i växthuset och vattnet frös i vaserna…Så nu försöker jag sakta tina upp vaserna så de inte skall spricka.

Nelli katten ville inte alls kasta ut granen men den flög ut i alla fall, roligt med alla julprydnader men lika skönt att sätta undan dem igen för att vänta till nästa jul.

Läs också

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *