Clara Lindqvist bloggar om livet i skärgården

Okategoriserade

Tja, vad skall man hitta på när det bara regnar??

30 Dec , 2017, 14.09 Clara Lindqvist

 

Sällan har vädret gjort en så nedstämd som denna julhelg. Emellanåt undrar man hur mycket det egentligen kan regna??
Så jag satte mig i soffan med en stickning och skulle se på film och bara vara. Men icke! Precis som katten Findus i de härliga böckerna av Sven Nordqvist började jag känna hur det liksom kröp i kroppen och jag började titta mig omkring ifall det fanns något ställe som ännu behövdes städas, kläder att plocka upp eller så. Men nej, ingenting fanns att göra…

Då får min skarpa blick syn på en korg med örter som jag plockade före det blev kallt.Meningen var att det skulle bli örstsaltsjulklappar men hann aldrig göra något åt korgen.Men Nu! Nu satte jag mig i köket och började rensa örter från allt möjligt skräp jag också lycktas få med. Ville kom för att hjälpa till och det var ju bra=)

Sedan mixade vi allt och satte i ugnen på 50 grader i några timmar och följande dag lade jag det på burk.

och Voila! God örtsalt till morgonmålet!

Och när jag nu var igång så gjorde jag en kaka från senaste Sköna hem, soppa till nyåret och laxpizza från senaste Marthabladet.

Egentligen är det just såhär det går när man ser till att man har lediga dagar utan en massa program.Då blir man kreativ och hittar på allt möjligt.När dagarna är fyllda med program så hinner man bara göra det mest nödvändiga, när man har tid så hittar man på allt möjligt roligt. Jag har haft örter så länge jag bott på Simsalö, alltså 22 år och alltid tänkt att jag skall göra örtsalt men det har aldrig blivit av.Tur alltså att det regnar och bara är eländigt väder =)

Läs också

2 kommentarer

  1. Milla skriver:

    Ser så mumsigt ut, vad flitiga ni är. Så trevligt o intressant att läsa din blogg, väntar alltid på nästa text,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *