Clara Lindqvist bloggar om livet i skärgården

Okategoriserade

Koukussa kylmään

14 Mar , 2021, 12.41 Clara Lindqvist

 

Tycker detta finska uttryck passar utmärkt för hur det känns när man börjar vinterbada. Jag har alltid simmat mycket men att jag skulle bli så hooked på att vinterbada, det trodde jag inte. Men coronan för mycket gott också med sig och en av dem är att jag förra våren började ta morgondopp varje dag.

Sedan fortsatte jag av bara farten, inte helt varje dag men ofta i alla fall och det gick ju bra så länge det var öppet vatten men när havet började frysa var det en annan femma.

Men tur i oturen är att min vän Jannecke också vinterbadar med sin man och de har lagt ut styrox skivor på vaken och det har fungerat bra.

Så en vacker söndag för några veckor sedan promenerade jag genom skogen med mina snöskor till deras ställe,kanske en kilometer från oss. När jag kom fram tog jag först ett vinterdopp i deras vak och sedan klädde jag på mig och så satte vi oss här på bryggan och drack en god kopp kaffe. Och sedan traskade jag hem med mina snöskor genom den vintervackra skogen.Fantastiskt! Lite extrem upplevelse, men såå härligt.

Jag tycker det är så spännande att jag kan sitta här på kvällen i min sköna, mjuka soffa och titta ut genom det nattsvarta fönstret och bara längta till att gå ner till stranden och det kalla vattnet. Jag kan sitta här och förnimma känslan av kallt vatten som omger mig. Helt konstigt. Jag är definitivt Koukussa kylmään.

Läs också

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *