Clara Lindqvist bloggar om livet i skärgården

Okategoriserade

Vårt Båthus

12 Sep , 2020, 10.51 Clara Lindqvist

 

När vi för ca 30 år sedan började leta efter ett hem i skärgården så var det ett gammalt skärgårdshemman jag hade i tankarna. Åtminstone ett gammalt hus som man skulle renovera och fixa på. Det var tanken om ett ställe och ett hus med historia och karaktär som lockade mig.

Så det var nog ett bakslag att vi sedan köpte ett ställe där ingen bott och där vi först fick fälla en hel del träd för att ens kunna se hur stället såg ut. Jag kommer alltid ihåg när Jöjes kusin Gosse hade varit och fällt träd och vi kom för att titta. I mina ögon såg det närmast förstört ut…. och efter det har vi kanske fällt mer än hundra träd till och det finns hur mycket som helst att fälla. Och det växer mer hela tiden=)

Så småningom har vi ändå byggt upp vårt ställe och så småningom börjar stället bli ett ”skärgårdshemman” och få sin egen historia och karaktär.

Det senaste tillskottet till Risubacka är ett båthus som Jöje och pojkarna byggt på några år och som nu denna sommar varit i full användning.Och fastän vi var lite oroliga för hur båthuset syns , så tycker jag nu att den passar riktigt bra in i miljön. Särskilt oroliga var vi för trappan mot stranden som blev ganska stor och hög, men även den blev helt bra. Och om några år blir den grå och då syns den inte så bra mer.

Även om jag älskar att inreda och fixa så har vi nu försökt att inte ”overdo it” utan att det får vara lite rojsigt och skräpigt också.

Huset har varit i flitig använding hela sommaren, helt perfekt att ha ett ställe för förvaring och för gäster. Och det står alltid klart, bara att slå sig ner och njuta av utsikten.

Och det fina är att utsikten blir fin när den så att säga blir inramad. Så jag tycker att utsikten mot huset och trädgården är lika fin som utåt mot vattnet.

Och fönstren blir också som fina tavlor. Vi har samlat prylar från Jöjes förfäder som varit både fiskare och timmermän. Deras historier och saker blir en påminnelse om gamla tider även om huset är sprillans ny.

Den gamla kyrkbänken från Simsalö bönehus är helt perfekt längs med ena långsidan i båthuset. Dessutom är den byggd av Karl Otto Bäckblom som bodde i granngården. Jag är mer än glad över att den hamnade hos oss.

I början av juni ringde Axel och frågade om vi kanske skulle kunna ta en slöjdbänk till båthuset. Han hade varit på jobb och en kund ville bli av med den.Visst, det ville vi. Och den blev helt perfekt.

Så där står det nu, vårt båthus och så småningom skall några båtar säkert också få flytta in när vintern närmar sig.

Läs också

2 kommentarer

  1. Milla skriver:

    Den är helt härlig, ert båthus

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *