Clara Lindqvist bloggar om livet i skärgården

Okategoriserade

Kalle och Fia

31 Aug , 2020, 21.07 Clara Lindqvist

 

Här är Risubackas nyaste invånare, kattungarna Kalle och Fia. De flyttade hem till oss igår på söndagen, exakt samma dag som Emil och Axel flyttade tillbaka till sina respektive studiebostäder. Så summan av boende i huset är konstant.

Våra tidigare katter Nelly och Lilly bodde med oss länge, Lilly 18 år och Nelly nästan 19 år. På så lång tid fäster man sig otroligt vid ett djur och vi har haft svårt att ta nya katter. Varje gång det kommit på tal så har det bara känts som att inget kan ersätta Nelly och Lilly.

Men så fick vi nys om några kattungar som behövde ett nytt hem och vi åkte för att titta på dem och så var vi sålda.

Lite spännande var det nog att åka hela vägen från Sökö udd till Simsalö men bra gick det i alla fall. Vi hade med oss även en tredje katt, som skulle till bekanta och den katten låg och sov hela vägen och tittade ibland på sina syskon som härjade i buren bredvid.

Försiktigt, försiktigt började Kalle och Fia gå på upptäcktsfärd och inte tog det länge förrän hela huset var genomsökt och upptäckt.

Lilly var en släthårig katt medan Nelly hade en lurvig päls, lite som norsk skogskatt. Det var inget vi ville ha utan de råkade vara så. Och nu hade vi tänkt att det skulle vara roligt med en lurvig och en slät. Men det såg man inte när vi var och tittade på dem utan vi valde dem mer för färgens skull. Så döm om vår förvåning när det visar sig att Kalle är slät och Fia lurvig. Så det känns lite förutbestämt att just dessa skulle bli våra katter.

Kalle är lite mer observant, tittar mycket på oss och vad vi gör och verkar äldre och kanske lite förnuftigare. Första kvällen kröp den upp i sängen och lade sig vid min axel och spann i mitt öra. Där låg den hela natten, kanske hade han varit och springa runt men på morgonen låg han där. Han kommer fram till en och pratar, tittar på en med djup blick. En riktig funderare.

Fia är lite mindre, men så är hon ju också en flicka. Hon busar mest och åker runt, runt och vill absolut inte vara i famnen. Vet inte var hon sov i natt men inte i min säng. Hon jamar hest så vi hör skillnaden mellan dem.

Allt roar kattungar och det är full underhållning i huset. Men lika fort som det går att springa omkring så lika fort tar det slut och så somnar de, oftast nära varann. Det skall bli roligt att följa med dem och se hur deras karaktärer utvecklas.

Läs också

2 kommentarer

  1. Barbro skriver:

    Så söta .

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *