Clara Lindqvist bloggar om livet i skärgården

Okategoriserade

Ett fint avslut på en fin semester

9 Aug , 2020, 22.06 Clara Lindqvist

 

Varje år brukar jag avsluta min semester med att ensam ro ut till klippor i närheten. Jag ligger där i solen på de varma klipporna och tankar energi för det kommande läsåret. Jag började jobba redan förra veckan men det veckoslutet var det så mycket program och spring hit och dit, så jag hann aldrig få tid bara mig själv. Var nog besviken och eftersom jag är lite skrockfull så tyckte jag att det inte gav en så god start till det kommande året.

Men tänk sådan tur man kan ha att det är fint väder två veckoslut efter varann. Vädret har varit det bästa tänkbara detta veckoslut. På fredag låg det lite algmattor här som där men de blåste bort eller vad det nu var som hände med dem, men åtminstone här har det inte varit någon värre algblomning.

Jag hade riktigt planerat min dag och var och köpte nya åror på lördag. Axel skulle skrämma iväg vitkindade gäss och slog efter dem med åran och det enda resultatet av det var att åran gick av. Och jag behöver en roddbåt för att ta mig till klipporna i närheten, svårt att ta i land med våra motorbåtar.

Så jag steg upp och gjorde min morgonyoga, åt ett gott morgonmål, vattnade och fixade i trädgårdslandet och sen packade jag min väska och rodde iväg. För att må bra så behöver jag stunder då jag bara umgås med mig själv.

Det är inte samma sak att lägga sig hemma på egen strand. Det är just att ta sig ut till ett annat ställe än det egna som är en del av upplevelsen. Helt ljuvligt. Låg en god stund och bara njöt och lyssnade på alla ljud omkring mig. Men sedan tog jag min telefon och satt på Säker stil podden som jag följer. Och naturligtvis diskuterade de i veckans avsnitt om hur viktigt det är för kreativiteten att ha stunder då man bara är. Inte lyssnar på ljudböcker, poddar eller annat. Att man går på promenader utan att lyssna på något annat än de ljud som finns omkring en. Det gör att kreativiteten börjar flöda igen. Man behöver tystnaden. Helt typiskt att de talade om detta när jag just mitt i stillheten lyssnade på dem. Så jag stängde av. Får avsluta den podden en annan gång.

På kvällen åt vi kräftor bara familjen. Så småningom kommer hösten igång och alla sprids åt olika håll så det blev ett bra avslut på sommaren. Visst kan det vara fint ännu länge men mot hösten går vi.

Men när jag sade åt Jöje att Tja, nu är det definitivt slut på semestern så svarade han ” Nå nej, nu börjar ju först min” =)

Läs också

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *