Clara Lindqvist bloggar om livet i skärgården

Okategoriserade

Hemma igen efter stormen

17 Feb , 2020, 21.07 Clara Lindqvist

 

När det stormade som värst här på Simsalö på söndagkväll så var Jöje och jag och hälsade på Ville och Axel som studerar i Vasa. Det var konstigt att sitta i en stadslägenhet när det stormade ute. Där satt man och såg ”På spåret” och hade det allmänt mysigt. Inte så att man behövde vara orolig för att strömmen skulle gå eller att träd skulle falla eller att båtar skulle slita sig osv osv. Det var knappt man hörde att det blåste, lite knakade det till emellanåt.

Men vi ville ju nog se stormen, helt märkligt att sitta där i soffan och inte veta vad som händer på havet. Så Axel körde snällt med oss till Vasklot bron så att vi nu ens lite fick se hur det stormade. Och så ringde vi Kenneth och Viccus som lämpligt bor i Gumbostrand så att de kan se till vår båt. Men allt var väl med båten.

Vi tog ett tåg från Vasa 10.30 så att vi skulle komma hem före det skulle bli mörkt, och det var ju nog bra. Det blåste på i Gumbo så det var ett litet projekt att komma ut med båten. Och så är det ju oftast, att det är svårt att komma ut från bryggan och att angöra en brygga men att åka ute på havet, även om det blåser mycket, är oftast inte ett problem.

När vi väl kom hem så gick jag ut och gå med Babsan. Vi fick ta lite alternativa rutter eftersom det alltsomoftast såg ut som på bilden, översvämningar lite här som där.

Den översta bilden är en bild Babsan tog i dag från sitt ställe på västra sidan av Simsalö, Spenviken. Babsan måste ta bilden för att min eländiga telefon inte klarar av denhär vinterkylan…

Högvatten har det minsann varit denna vinter. Man får vara noggrann med vad man har på stranden eftersom allt möjligt lätt åker iväg med högvattnet. Det är illa för att man ju blir av med saker men det är också farligt eftersom bänkar, ringar osv åker omkring i vattnet och det är inte så roligt att köra på dem.

Nu hör man igen hur det blåser och viner kring knutarna i kväll och även om man börjar vara en aning trött på stormar så är det också skönt att sitta inne och höra stormen därute.

Läs också

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *