Clara Lindqvist bloggar om livet i skärgården

Okategoriserade

Börja din dag med en båtfärd

14 Feb , 2020, 17.35 Clara Lindqvist

 

Sibbo kommuns slogan är ” Börja din dag på en skogsstig ” och när vi behandlade den och andra slogans för kommunen, så kom jag på att jag faktiskt bokstavligen börjar min dag på en skogsstig. I dag när jag började min dag på skogsstigen så kunde jag gå utan ficklampa och det har jag inte kunnat på länge. Jag går oftast 6.25 hemifrån och men idag gick jag en halvtimme senare och det gjorde att ingen ficklampa behövdes.

De första fem minuterna går jag på en riktigt smal skogsstig men efter den är det vår fina sandväg på Simsalö som går ändå fram till bryggan. Bäst jag gick där på den smala skogsstigen, så var det en rätt stor fågel som fladdrade rätt nära mig men jag beslöt att inte lysa och kolla vad det är. Så där i skymningen på morgonen så får jag alltid lite feelis av ugglan Hedwig från Harry Potter. Att det är en fågel som vill mig något. Och där i mörkret så skenar mitt fantasi ivrigt iväg med mig.

Idag var det lugnt och vackert att åka upp mot Gumbostrand och det är ett fint ljud när båten skär genom den nattgamla isen i tidig morgonstund. Så jag gick inte in i hytten utan jag stod hela den femton minuter långa färden ute på däck och beundrade vyerna.

Jag kommer ihåg att jag och min väninna Nilla stod en gång på samma sätt ute på däck en tidig morgon och njöt alldeles tyst av vyerna. Då frågade Nilla” tror du att man blir en bättre människa av att alla dagar börja sin dag med vackra landskap?” Och eftersom det i allra högsta grad gäller mig så kunde jag inte annat än hålla med och vi var rörande eniga om att just därför är vi sällsynt harmoniska människor=)

Men visst är det så att många flyttar till Sibbo för att man vill vara nära naturen och kunna ta del av naturupplevelser och därför är sloganen ”Börja din dag på en skogsstig ” väldigt passande.

Och jag skulle ju gärna unna fler människor att även som jag, kunna börja sin dag men en båtfärd. Meditativt och lugnande och sedan är man helt redo att ta itu med arbetsdagen i storstan.

Läs också

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *