Clara Lindqvist bloggar om livet i skärgården

Okategoriserade

Roddtur i februari

19 Feb , 2020, 19.37 Clara Lindqvist

 

Det är nog första gången som jag har rott i februari! Tog faktiskt vantarna av mig för att det verkligen inte behövdes och det var lättare att ro utan vantar. Vi skulle över till Lilla Lågör för att kolla vad högvattnet ställt till med och då var det lättast att ro. Så Jöje tog fram årorna och så rodde vi över. Men nog är det ju en märklig vinter.

Och jag som varit så rädd för allt som åker ute på havet med högvattnet och så glömmer jag våra egna bänkar… naturligtvis hade en av bänkarna åkt i väg men Jöje fick den dragen till bryggan, där han band fast den. Så idag lyfte vi upp den på bryggan. Men fastbunden får den vara, ifall det blir högvatten på nytt.

I dag hade jag en sådan dag som jag hade tänkt att mitt liv skulle vara när jag flyttade till Simsalö. Det var aldrig meningen att jag skulle jobba på fastlandet utan jag hade tänkt att jag skulle jobba med mitt hantverk, hålla kurser och sedan odla min trädgård och vara mycket hemma. Och så blev det ju nu verkligen inte…..

Så idag när vi först var på roddturen och sedan pysslade vi med att tvätta växthuset, dra upp båtar, klippa rönnar, vända trädgårdslandet så fick jag känslan av att såhär hade jag tänkt att mitt liv skulle vara här på Simsalö.

Men kanske är det för att jag inte alla dagar får pyssla i min trädgård och fixa runt huset som jag njuter så innerligt av det när jag kan.

På eftermiddagen tog jag en rask promenad till posthuset .Och kan tänka! Just i dag hade vi fått varsin tidning. Så raskt promenerade jag hem, kokade kaffe och så fick Jöje läsa sin 91:a och jag mitt Marthablad. En riktigt perfekt dag på Simsalö.

Läs också

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *