Clara Lindqvist bloggar om livet i skärgården

Okategoriserade

Olika på olika tegelbruk

30 Nov , 2019, 20.00 Clara Lindqvist

 

Så sade alltid min farfar när han menade att olika människor har olika seder och bruk. Och en sak som är annorlunda när man skall åka båt alla dagar och alla dagar skall gå genom skogen för att komma till båten och till fastlandet. Det är att jag har så gott som alla mina s.k stadsskor i bilen. Det är liksom ingen ide att ta dem till Simsalö, för där använder jag dem inte.

I början gjorde jag så att jag bytte skor och ibland ytterkläder först när jag kom på jobb. På den tiden körde jag egen båt eller snöskoter hem och det var en och annan gång som jag stod i Gumbo och insåg att halaren var på jobbet…. Så därför gör jag så att jag byter skor och ibland rock när jag kommer till parkeringsplasten i Gumbo.

En gång kommer jag särskilt bra ihåg. Jag hade varit på ett vernissage och var finklädd med högklackade skor och när jag kom till Gumbo orkade jag inte byta om. Det var januari och plusgrader och jag tänkte att jag kör bara snabbt hem med skotern. Det var mitt i natten och när jag kom till dansmästarns udde vid Opanholmen så stannade skotern. Bensinen var slut. Jag ringer Jöje och ringer och ringer men han vaknar inte han.

Så jag tar mina högklackade skor i handen och börjar gå hem. Det är ungefär 500 m men mitt i natten, strumpfota och en tunn jacka…. Jag ser ännu framför mig hur jag går där i mörkret över isen i ilskorna. Men jag var så arg så det gick rätt fort och sedan var det ju inte så roligt att vara en yrvaken Jöje som blir väckt av att helvetet ramlar ner på honom där han sött snusar i soffan=).

Kom att tänka på detta en dag denhär veckan när alla byggnadsarbetare som skall ut till skärgården står på Gumbo parkeringsplats, lastar och klär sig varmt.

Medan jag sitter i bilen och fixar min make-up. För det har jag också lärt mig att det inte lönar sig att sätta make- up före skogspromenaden och båtfärden. Man kan se intressant ut.

Så det är lite olika där på parkeringsplatsen i Gumbo kl.6.55 på morgonen.

Läs också

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *