Clara Lindqvist bloggar om livet i skärgården

Okategoriserade

Perfekt väder för skrinning……Haha=)

22 Feb , 2019, 17.30 Clara Lindqvist

 

Härligt väder för skrinning på isen. Genast när jag vaknade så började jag planera för när och hur jag skulle fara och skrinna. Ringde Maria i Gumbo och så begav vi oss ut på isen.

Skrinnade först i vår egen vik och sen tog jag sparkstöttingen och sparkade ut till Opanholmsudden. Där bytte jag igen till långfärdsskrinnskor och skrinnade mot Gumbo. Det gick fint men kändes lite spännande att skrinna där helt ensam. Även om risken är liten för att isen skulle brista så känns det ändå lite osäkert att skrinna ensam. Calle från Lågör kom gående ut från Gumbo och stannade och pratade en stund. Berättade att jag för nåt år sedan föll ganska illa så jag är lite osäker med skrinnskorna, att nu är jag ute och arbetar upp mitt mod=)

Ringde Maria och Mickus och så skrinnade vi omkring och njöt av vädret.

Vid Kakusteinssundet börjar det smälta vid grundet så att hemskt länge till har vi inte fina isar. Och redan i natt har de lovat snö så de är nog bara dag det gick att skrinna. Isen var inte perfekt för skrinning men det gick.

 

Grannens flickor Molly och Emmi kom ut till Lågör skrinnande!

 

Så långt skulle allt ha varit bra men i ett litet ouppmärksamt ögonblick fick jag min stav in i skridskon och där låg jag på isen. Blodet rann från huvudet, mådde illa och kunde inte riktigt ta mig upp. Såå typiskt. Otur nog kom det dessutom ett bekant sällskap med sina barnbarn och det var säkert en trevlig syn där jag satt i blodstänket…..

Jöje kom sedan och hämtade mig och sommargästgrannen Tua kom för att bedöma situationen. Kunde ju inte själv se såret och ville gärna ha en till förutom Jöje som bedömde situationen.

Jag ville nämligen ogärna skumppa upp till Gumbo i snöskotern en gång till. Det är så hårt före då det är bara is och det kändes i huvudet. Men vi och läkaren i Söderkulla bedömde att det var en hjärnskakning som jag kan bota här hemma.Så nu ligger jag snällt i soffan i två dygn.

Och förbereder mig mentalt för att satsa på sparkstötting eller skrinning med hjälm.

2 kommentarer

  1. Sandra skriver:

    Men oj! Hjärnskakning? Hoppas att du blir ordentligt ompysslad och ligger uppkurad i soffan med en varm kopp te

    Ta hand om dig!
    Sandra

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *