Clara Lindqvist bloggar om livet i skärgården

Okategoriserade

Mattvätt och barriva

21 Feb , 2019, 19.42 Clara Lindqvist

 

Bra dag och väder för att kasta ut mattorna på skaren. Man slår dem med mattpiska eller så drar man mattorna av och an över skaren. Helt fantastiskt! Eller så slår man mattorna mot skaren. Finns säkert många sätt men mattorna blir fina.

Utmärkt väder för att sparka och vid Lågör var det riktigt varmt så vi kokade kaffe med Inger och satt och njöt en god stund, solen värmde riktigt bra. Våren är nog på väg.

Och när vi satt och åt morgonmål konstatera Jöje att ” Aha, det har varit barriva i natt” Jag som tittar på samma utsikt ser ingenting så han måste förklara. Att när barrträdens barr lossar då det blåser så då sägs det att det är 6 veckor till öppet vatten. Och faktiskt, när jag gick ut och gå på skaren så var det barr överallt. Så få se om vi har öppet vatten om sex veckor. Och fantastiskt att kunna gå över allt då skaren håller.

Åtminstone sunden börjar vara öppna, endel har väl inte ens varit helt frusna. Dethär är sundet mellan Prästholmen och Söderkullalandet för två dagar sedan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *