Clara Lindqvist bloggar om livet i skärgården

Okategoriserade

Vi har också en Rhododendron park på Simsalö!

21 Jun , 2017, 14.31 Clara Lindqvist

 

Vi har också en Rhododendron park på Simsalö!

 

Plötsligt en morgon vid butiksbåtskaffet bestämde vi oss för att då det passar gå och titta på olika trädgårdar på Simsalö och först i turen stod Sjöhovets fina rhododendronpark. Vi drack vårt kaffe vid brandkårslidret och så stega vi iväg.

 

Vi blev guidade av proffessor Olli Luukkanen, som är deltidsboende här på Simsalö och har planterat olika sorts rhododendron sen 25 år tillbaka och nu börjar det bli ganska så grant och fint denhär tiden på året.

Olli berättar och vi lyssnar och lär.

Rhododendron St. Mickel i all sin prakt.

Läs också

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *