Clara Lindqvist bloggar om livet i skärgården

Okategoriserade

Sommarmåsten…

13 Jul , 2017, 16.03 Clara Lindqvist

 

Vår sommar i Finland är så kort så vi har stora förhoppningar på sommaren. Man skall bygga, måla, umgås, resa, läsa, vara ledig osv osv. Tyvärr så hinner man ju inte alltid med allt och risken är att man sen känner sig otillräcklig och att sommaren inte var bra. Eftersom Simsalö lever upp till sommaren och det händer mycket så är risken stor att man känner stress även för det, man borde hinna med allt. Men nu har jag blivit tillräckligt gammal och klok =) så jag inser att jag inte kommer att hinna med allt och även om trädgården är helt övervuxen,gräset borde ha klippts för några dar sen och båthusprojektet borde ha kommit i gång så gör det inget, förr eller senare blir det gjort.

Men som alla, så har även jag vissa måsten. Utan dem så blir det absolut ingen sommar, eller så tror jag i alla fall.

Det första är att ha långa morgonmål med Jöje på vår trappa. Det är bara på sommaren vi sitter där och vi har två uurgamla Ikea rottingstolar, som man inte får mer och som är såå bekväma. De är lappade hundra gånger med jesustejp och allt annat och än så länge så håller de ihop. De är lika gamla som huset, 22 år så de är hämtade från Sverige. Här sitter vi, ibland helt tysta men alltsom oftast så hittar vi nog något att prata eller gräla om….

Det andra är att ligga på vår egen strand, njuta av värmen, läsa en bok och ta ett dopp ibland.

Det tredje är att ro över på kaffe till vår grannholme, Lågör. När jag stiger i land på ön och går uppför stentrappan, så känner jag att det är sommar. Det är absolut ingen skillnad vad det är för väder. Om det regnar, som det gjorde igår, så sitter man på verandan. Jag besöker inte den ön just annars än på sommaren, tja kanske på senhösten, men just därför är det sommar för mig.

Sen finns det ju nog annat;morgonmål på stranden,butiksbåten,konserter,marthaträffar, östnyländska kvinnoträffen, upptäcktsfärder, loppisresor, båttävlingar, kräftande, cafeer osv osv i fall nu någon trodde att jag nöjer mig med bara tre saker för att det skall bli sommar=) =)

Vilka sommarmåsten har du?

Läs också

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *