Clara Lindqvist bloggar om livet i skärgården

Okategoriserade

Färsk fisk till middagen.

17 Mar , 2018, 12.43 Clara Lindqvist

 

Härligt att komma hem en vanlig onsdag och ha färsk gös att steka till middagen.Vi fiskar inte så ofta men desto godare är det ju när man inte alla dagar har fisk till mat.

Vinterfiske är roligt när vädret är som det var denhär dagen men så är det ju inte alltid…

När någon en gång för länge sedan frågade Jöjes gudfar Österängs Gunnar hur mycket fisk det kommer, svara han ”lika mycket som i brunnen”=)

Och när vi just hade flyttat hit så fiskade Jöje en hel del och när jag då en gång kom till Winbergs butik på Björnsö så stod Holger Winberg där med Kamsholms Lasse och de frågade också mig hur det går med Jöjes fiskande. Jag svarade sanningsenligt att Jättebra, vi får massor med fisk. De båda herrarna tittade på varann och så sa de ” att så kan du inte säga, du skall säga att nja, förra året kom det nu ändå lite fisk men i år är det dåligt” Jag skrattade gott och tackade för lärdomen. Småningom blir det nog skärgårdsbo av mig också=)

Så det är nog helt otroligt dåligt med fisk i år, annat var det förr!!!

Läs också

2 kommentarer

  1. Fia skriver:

    Jag som uppfödd på Emsalö, men nu bosatt i Salo, blev nyfiken på om man nuförtiden får fånga så där små gösar där i era trakter? Vi åt ju massor själv och brydde oss inte så mycker om ”order” då på den tiden, haha!

    • Clara Lindqvist skriver:

      Nu är det nog bilden som förvränger=) De skall vara över 42 cm och den här var nog över det!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *