Clara Lindqvist bloggar om livet i skärgården

Okategoriserade

Simsalö runt

3 Jul , 2021, 09.49 Clara Lindqvist

 

En av dessa fina sommarmorgnar denna vecka frågade Jonna på Lågör om jag vill komma ut och paddla runt Simsalö. Och det ville jag gärna. Jag är inte så van paddlare och har i färskt minne då några vänner kom paddlande till Simsalö i juni och då Lena skulle stiga ur kajaken så for hon runt. Det blev ett gott skämt om att de kom på kaffe med dopp. Men nu ville jag ogärna börja kajakturen med ett dopp så med hjälp av Jonna kom jag tryggt i kajaken och så bar det av.

Perfekt dag för att träna paddling, stilla och lugnt på havet och inte många båtar i rörelse. Perfekt sysselsättning för att varva ner, bara låta tankarna vila medan kajaken flyter fram över vattnet. Mycket hinner man se på den 1,5 timme det tog att i lugn takt paddla runt Simsalö. Och många gånger tänkte jag tex. Äsch,nu hann jag inte fota och dit flög ejdrarna. Men allt behöver man inte föreviga utan det viktiga är att låta sig själv njuta av stunden utan alla måsten och borden.

Det är en helt annan känsla att paddla än när man annars rör sig med båt, man ligger så lågt så man blir mer ett med havet. Man känner mer att man är på en naturupplevelse än att man tar sig fram på havet. För mig blir det ju oftast så att jag rör mig på havet då jag skall ta mig från ett ställe till ett annat. Det är inte så ofta jag ger mig ut med båt för att bara åka. Men med kajak blir det just så.

Med kajak kommer man väldigt nära stranden och kan beundra naturen vid stränderna riktigt på nära håll. Man får bara se upp med stenar som ligger och lurar under vattenytan för vips kan man sitta fast.

Fast sedan märkte jag att när jag paddlade utmed stranden så kom jag ju väldigt nära folks bryggor och det är ju inte så bra. Och att minnas att vatten leder ljud bra, så allt hörs…

Fast känner man folket på bryggan så är det ju bara trevligt att stanna och prata en stund. Benko och Harrieth på Simsalö har exemplariskt satt upp skylten med numret på fastigheten. Det var ett nummer vi alla i skärgården fick för att underlätta för tex räddningsväsendet att hitta fram. Alla fick tydliga instruktioner om hur det skall sättas upp men vi har inte ännu gjort något åt saken. Men här såg jag nu hur fint det kan bli. Så nu skall det bli en skylt även på vårt båtlider.

Nu på söndag är det sedan möjligt för alla att ta sig runt Simsalö på ett eller annat sätt. Välkomna!

Läs också

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *