Clara Lindqvist bloggar om livet i skärgården

Okategoriserade

Nu är det sommar!

23 Jun , 2021, 21.53 Clara Lindqvist

 

Nu är sommaren definitivt här. Dessa juninätter är något av det bästa med den nordiska sommaren och tur nog så har jag blivit så gammal att jag bra kan vaka länge. Nu när det dessutom varit otroligt varmt så är vår balkong helt perfekt. Här kan man sitta och läsa i den ljumma, tysta juninatten. Fast inte helt tyst, det är helt annorlunda ljud på natten.Och jag älskar att kunna sitta och läsa så länge jag orkar, fast till kl 4. För nu har jag semester och då kan man göra just så.

Det drar lite så här högt uppe, så inga mygg. Även Kalle och Fia har hittat balkongen och trivs där. De tycker också om att ta en sväng på taket emellanåt och det ser inte så tryggt ut, men de klarar sig. Tror att de gör dessa små utflykter på taket bara för att jag då blir så orolig…

Lite nöjd och stolt över sig själv är Fia när hon sitter där på räcket.

Det andra fina med juni är de fina, varma morgnarna. Jag ser till att vakna i god tid, ta ett morgondopp och sedan dricka mitt morgonkaffe i växthuset när de första solstrålarna söker sig fram. Kalle kommer med och lägger sig just där var solstrålarna kommer. Han vet hur man njuter av livet.

Så det gäller att endera njuta av de fina nätterna eller de tidiga morgnarna,att njuta av båda kan vara rätt skadligt för hälsan så jag får välja.

Och vilken lycka att få gå längs med Simsalövägen en varm sommarmorgon, lättklädd och förväntansfull.

Och där kommer hon, butiksbåten Christina. Hela året lever man på minnen av dessa stunder då man står tillsammans och väntar på henne, går in och handlar och sen sätter vi på kaffet vid Brandkårslidret och njuter av en kopp kaffe, potatislimpa med ost och jordgubb och pratar tillsammans en stund tills alla går till sitt. Love it!

Lite spännande att börja skriva igen efter min karantänstid vid kommunalvalet men snart börjar det nog löpa igen=)

Läs också

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *