Clara Lindqvist bloggar om livet i skärgården

Okategoriserade

Simsalödagen 2020

5 Jul , 2020, 19.31 Clara Lindqvist

 

Idag hade vi Simsalödagen 2020 och liksom allt annat detta år så var även vår dag lite annorlunda. Simsalödagen har vi börjat ordna då Sibbo Naturskyddare många år ordnat roddtävlingen Simsalö runt för att slå ett slag för att det finns andra sätt att ta sig fram än bara motorbåt. Och när jag skriver detta så inser jag att igår var det Kitöloppet med olika motorbåtar och idag SKULLE det ha varit Simsalö runt med roddbåtar och kanoter. Vi tycker om båttävlingar i Sibbo, helt klart.

Men idag var det ingen Simsalö runt, arrangörerna hörde alla till riskgruppen och vi lyckades inte ordna tävlingen denna gång. Så. vi var lite oroliga för vädret skulle inte heller vara det bästa. Och sen är det ju dethär med den där Coronan , vågar folk komma?

Men visst vågade folk komma. Hela tillställningen ordnades utomhus så vi kunde hålla avstånd ganska bra. Och så måste man hela tiden komma i håg att faktiskt hålla avståndet och att tvätta händerna när man kommer hem osv osv. Tror ändå att det är jätteviktigt att vi inte nu börjar tänka Äh, det är inte så farligt. Bäst att ändå vara väldigt försiktig.

Det är ändå roligt att komma för att träffa folk som man ibland ser bara en gång om året. Det är flere av sommargästerna på Simsalö och de närliggande öarna, som kommer från Sverige eller ännu längre ifrån. Och dem saknar vi nog, så hoppas att vi nästa år får se alla dem.

Och himla tur hade vi med vädret; slutade regna just före och några timmar efter att vi alla gått hem, ja då började det regna igen.

Yxhuttningen var även den inhiberad men ankarkastning ordnade vi i alla fall i fyra klasser och hela tillställningen avslutades med medaljutdelning för dem som kastat bäst.

Och nog är det gott med en nygräddad, varm våffla med grädde och sylt!

Läs också

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *