Clara Lindqvist bloggar om livet i skärgården

Okategoriserade

Äntligen sommar!

31 May , 2020, 22.58 Clara Lindqvist

 

Plötsligt är sommaren här. En dag har det blivit helt otroligt grönt och allt bara växer med en svindlande fart. Omvandlingen från vårens ganska karga miljö till sommarens alla blommor och blad går otroligt fort, just och just att man hinner med. Den ena blomman efter den andra hinner blomma ut och fler nya blomknoppar dyker upp. Tycker att jag inte hinner med, jag skulle plocka maskrosknoppar för att lägga in och idag insåg jag att det inte finns så små knoppar mer.

Det är så spännande när man går och väntar och väntar på sommaren och sen kommer den så plötsligt och man får nästan skynda för att hinna med! Plötsligt kan man inte ha strumpbyxor till sin klänning, rocken blir alldeles för varm och hastigt letar man fram alla sommarskor. När jag går på morgondopp i det kalla vattnet inser jag att det ju inte är så kallt mer och njuter av en lite längre simtur. Vi äter ute alla mattider och var har jag lagt mitt sommarporslin?

På lördag kväll åker vi iväg med Emil ganska sent och det är skönt att åka öppen båt. Behövs knappt någon mössa och det är bara skönt att sitta i vinddraget och snusa in alla sommarens havsdofter.

Och dessa underbara sommarkvällar när solen nästan aldrig tycks gå ner och man bara vill sitta och njuta av lugnet. Tills striden med alla myggorna blir för hektisk och man ger upp. Ja och myggorna? När hann de komma?

Läs också

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *