Clara Lindqvist bloggar om livet i skärgården

Okategoriserade

Potatisodling

21 May , 2020, 21.55 Clara Lindqvist

 

Här på det här stället hade familjen Bäckblom sina potatisodlingar och vi har alltid tänkt att det skulle vi också vilja göra och att överhuvudtaget odla mer. Men det är så mycket sly och ojämnheter och var skall vi hitta nån som vänder landet osv osv, dvs en massa jobb. Och vi har alltid tänkt att det behövs minst en traktor till det och då blir det genast ett stort projekt att ingen orkar börja och så faller hela idén.

Uppe ovanför huset har vi gjort ett grönsaksland och där odlar vi potis i lådor och det funkar bra. Man skall ju bara ha fruktansvärt många lådor för att få en ordentlig skörd av potis för en familj på fem personer.

Sedan visade vår granne Pipo hur man odlar potatis i tång och det har vi sedan gjort all år. Men nu har vi inte ännu så mycket tång så vi satte ut potatisen på marken och i år satt vi hö på. Emil hade hämtar gamla höbalar från ett stall i Östersundom så i år provar vi på det. Lite vassblandad tång hade vi också så det fick också komma i potatislandet.

Emil hade hämtat ganska mycket hö så då tänkte vi att nu börjar vi sätta igång odlingen även på den gamla åkern nere vid stranden. Sagt och gjort, vi tog bort ytlagret av en massa gräs och rötter.

Sedan la vi ut fin sättpotatis som vi fått av Kenneth i Gumbo.

Och sedan bäddade vi in allt i höet. Vi kommer nog ännu att sätta på mer av hö, vass, tång eller gräs. Det behövs mer tror jag.

Sedan ringde vi åt vår granne Grunne så att hon skulle komma och se hur hennes pappas och mammas gamla potisland ser ut nu. Grunne fråga intresserat hur vi gjort det. Nå du kan säkert läsa det i mammas blogg, svarade Ville =)

Så här har du nu hela potisodlandet, Grunne! Och blir det potis så skall du få vara med och premiäräta!!!

Läs också

2 kommentarer

  1. Grunne skriver:

    Intressant, och roligt ska de bli att följa med. Och tack för inbjudan till premiären!
    I’ll be there!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *