Clara Lindqvist bloggar om livet i skärgården

Okategoriserade

Annorlunda vyer från Simsalö

18 May , 2020, 21.35 Clara Lindqvist

 

Det här veckoslutet var det omväxlande väder minsann men eftersom jag bestämt mig för att röra på mig mer så var det bara att leta fram rätta kläder och bege sig ut i skogen. Och jag bestämde att inte gå på Simsalö vägen utan i skogen. Det är många som under Corona tiden gått långa promenader och det går att gå långt även på Simsalö.

Det finns några innervikar på Simsalö och detta är den som ligger närmast oss, Korvviken. Den är otroligt grund och man kan inte komma in med båt där. På vintrarna blir det fort is där och många vintrar har vi skrinnat här.

När man går på skogspromenad utan hörlurar med musik, bok eller podd i öronen så ser man alla märkligt vackra naturstilleben. Som dessa mossbevuxna stenar.

Några ängar finns det kvar men de är en försvinnande naturtyp även på Simsalö som på så många andra håll. Det är ju främst det att vi inte har kor eller får mer som håller ängarna uppe. Det har jag länge tänkt att jag skulle ha men än har det inte blivit av. Här lyckas jag så gott som alltid få på mig fästingar så även om här växer vackra blommor så har jag på senare år blivit lite mer rädd för att gå hit för att plocka blommor.

Det finns många stigar att gå på men nu hade jag bestämt mig för att inte gå på stigar utan helt och hållet i naturen. Men nu var det ju regnigt och glatt gick jag uppför Ängisberget och halvvägs kom jag på att det är otroligt halt på mossbevuxna berg i regn…Och nu är jag ju inte 20 mer och föll ganska illa på hösten och mitt knä är inte ännu helt bra. Så där gick jag nu sen på Ängisberget och försökte hitta ställen där det var tryggt att sätta ner foten. Mötte några rådjur på vägen som hade en lite annorlunda approach till det våta berget…

Så att lite annorlunda bilder från Simsalö, även om vi mest också själva beundra utsikten mot vattnet och man pratar mest om det, så är det också bra att Simsalö är en såpass stor ö att man kan ta långa timmars promenader om man så vill.

Läs också

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *