Clara Lindqvist bloggar om livet i skärgården

Okategoriserade

Fina fiskar

28 Apr , 2020, 20.12 Clara Lindqvist

 

Följande sak som är bra med Corona tiden: herrarna i huset har tid att sätta ut nät titt som tätt vilket gör att vi äter färsk fisk rätt så ofta just nu. Visst har vi alltid fiskat eftersom vi bor vid vatten men det är ju ändå endel jobb med allt fiskande så alla veckor har det minsann inte blivit av att sätta ut nät. Näten skall inte enbart sättas ut utan näten skall redas upp, fisken skall rensas och recepten varieras. Men nu har vi ju alla tid!!!

Så vi har fiskat rätt mycket och döm om vår förvåning när näten drogs upp i förrgår. Den abborren som är störst på bilden, som ligger ovanför gäddan, den vägde 1,4 kg och är nog den största abborren vi fått. Och då har Jöje ändå fiskat nästan i 60 år, eller kanske lite mer till och med.

Det är alltid lika spännande att vittja nät; aldrig vet man vad som fastnat och många, många gånger kommer man hem tomhänt. Och det är ju det som är tjusningen i när man sedan får fina fiskar, det är inte självklart att fångsten blir fin.

Och det är en speciell känsla att vakna i arla morgonstund och ro ut till näten för att se om fiskelyckan stått oss bi just den här morgonen.

Vi fick även en dag två jättestora strömmingar men de var inte så lätta att äta, fullt med små, små ben….

Och jag har sagt det förr men säger det igen; det finns knappast något godare än nyrökt abborre, såå otroligt gott. Sen behövs det inget mer en kanske en god potatismos och that´s it.

Läs också

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *