Clara Lindqvist bloggar om livet i skärgården

Okategoriserade

Nya tider, nya vanor

19 Apr , 2020, 18.43 Clara Lindqvist

 

Eftersom man nu skall hållas hemma och inte flänga omkring så kan man ju passa på och ta hand om sig själv; äta hälsosammare och motionera. Och det roliga när man bara är hemma, är att man börjar se på sitt hem och sin närmiljö på ett nytt sätt. Man hittar plötsligt böcker som man inte läst, fotografier som man helt glömt och man hittar nya fina ställen i sin när omgivning. Så om det inte skulle vara för all död, sjukdom och konkurser, skulle man nästan kunna tycka att denna tid är riktigt nyttig för oss. Vi upptäcker det fina i det lilla.

Så jag har tagit vara på tiden och gjort en massa nya saker här hemma. Ett av dem är att jag börjat med morgondopp. Jag har alltid simmat mycket och även provat på att vinterbada. Hemma har jag tyckt att det blir lite krångligt med att vinterbada eftersom jag inte har en pump som skulle hålla vattnet isfritt. Men sent omsider insåg jag att det skulle ju har gått bra i år,då ingen is någonsin kom. Nå bättre sent än aldrig, nu har jag börjat ta mig ett morgondopp. Ibland blir folk nervösa när människor lägger ut allt möjligt bra som de gör på facebook, instagram,bloggar osv. Men det kan även fungera som en bra pepp för andra att göra så eller ge vinkar om vad man kan göra. För så var det för mig när jag följt med min vän Marias vinterbadande. Det såg så härligt och inbjudande ut och efter att ha sett på bilderna ett antal gånger så vips plumsade jag i plurret. Men jag klarar just och just 15 sekunder och förstod att 20 sekunder skulle vara bra. Får öva mig lite

Att bo på Simsalö har sina begränsningar när det gäller att motionera. Det blir inte att åka tillbaka till fastlandet för att delta i olika sorters motion som erbjuds. Så jag har tyckt att jag vill ha en sådan motionsform som jag kan göra på Simsalö, men det är ju begränsat. Några somrar drog jag strandjumppa på vår strand och det var roligt, men det var bara på sommaren. Att gå i skog och mark har jag alltid gjort så den motionsformen passar mig utmärkt men jag kände att jag behövde nåt mer. Så när ledningsgruppen i vår skola bestämde sig för att tillsammans delta i Helsinki Run fest där vi skulle springa en sträcka på 4,2 km var, då ställde jag upp. Jag hatade att springa och skulle inte någonsin ha kunnat tänka mig att springa men när jag antog utmaningen så satte jag igång. Och det var i början på maj för ett år sedan och sedan dess har jag sprungit en gång i veckan till Sibbes brygga och sedan till sandstranden och tillbaka.

Märkligt nog så var den sträckan, mätt med min telefon,4 km och nu i år är det 3 km!!!! Helt konstigt så jag har fått sätta till en extra runda för att få ihop 4 km.

Och om någon tror att jag springer omkring här i denna härliga miljö och lyssnar på alla fina naturljud, så nej. Jag lyssnar alltid på poden Säker stil med en massa fina modetips. I dag fick jag sätta ljudet starkare eftersom fåglarna sjöng så starkt och jag höll på att missa alla tips om Acne, Gucci, Vuitton, Bottega Veneta osv osv. Hemska öde.

Och otroligt nog så har jag nu sprungit varje vecka i ett års tid, ibland två gånger i veckan. Jag springer på morgonen före jag ätit morgonmål. Så eftersom jag nu mest jobbar hemifrån har jag kunnat springa fler gånger och nu har jag då lagt till att efter turen gå på morgondopp. Och sedan är man helt redo för en arbetsdag. Så om detta nu kan inspirera någon, by all means, Börja!!! Skulle någon för ett år sedan ha sagt att detta är vad jag kommer att göra, skulle jag ha gapskrattat. Never say never=)

Läs också

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *