Clara Lindqvist bloggar om livet i skärgården

Okategoriserade

Påsk 2020 på Simsalö

13 Apr , 2020, 16.56 Clara Lindqvist

 

Påsken 2020 var en helt annorlunda påsk. Påsken på Simsalö brukar vara väldigt social, förutom alla släktträffar så har vi i många år alltid haft skärgårdens egen påskfest. Och det är mycket att fixa både före och efter , denna påsk har onekligen varit annorlunda. Men så har det ju varit för oss alla, vi har varit tvungna att ändra på traditioner och vanor och göra det bästa av situationen. I kriser så är det mycket som blir annorlunda. Men det är alltid så att allt ont även för något gott med sig. Det förutsätter naturligtvis att man hålls frisk, och det vet man ju inte ännu hur det kommer att gå???

Allt det eländiga med Coronan så vet vi ju. Sjukdom som drabbar lite vem som helst, när som helst och hur som helst. Arbetet som blir helt annorlunda eller som försvinner helt. Rädsla för framtiden och osäkerheten som Coronan för med sig. Hur kommer vi att klara oss? Obehagligt osäkert.

Men det finns även positiva saker. I går morse vaknade jag till ett stilla regn, öppnade fönstret och låg där och lyssnade på regnet och på vårfåglar som sjöng därute. Och vilken underbar känsla när man inte har bråttom någonstans överhuvudtaget , inget som måste göras och ingen som väntar på en. Man kan lugnt ligga kvar, fundera, läsa, skrolla på facebook, instagram eller umgås via whatsapp.

Och när man har städat hela huset ( har man någonsin haft så städat??) så kan man lugnt ta fram boken igen, eller sätta på en film och sticka, dricka en kopp kaffe till och igen lite choklad=)

På något sätt är all denna stillhet otroligt skön. Alla möten och evenemang är avbokade och det enda man har är tid och tid. Och jag undrar hur vi kommer att göra när Coronan är förbi? Börjar vi snabbt som vesslor att fylla kalendrarna igen? Ringa runt och ordna olika sociala träffar? Eller kommer detta att medföra att vi blir mer noggranna med vår nyfunna lediga tid? Återstår att se, det är klart att lite mer socialt liv skulle man ju vilja ha men samtidigt är det ganska skönt då alla är i samma situation, ingen fearofmissingout eftersom vi alla missar allt just nu.

Samtidigt som jag tycker att detta är ganska skönt så vet jag att det inte är så för alla och att Coronan inte så mycket syns på Simsalö ännu. Lite tystare men annars ganska mycket som förrut. Vi brukar ha distanskaffe med Grunne och den enda skillnaden är att vi sitter lite längre ifrån varann.

Detta sagt när Coronan bara har pågått några veckor, kan ändra mycket ännu men just detta lugn som jag har nu skulle jag vilja kunna hålla kvar i mitt privata liv. Jag jobbar ju i en skola och där är det helt klart att det är otroligt tomt utan eleverna som fyller skolan så där normalt.Urtrist med en tom skolbyggnad.

Läs också

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *